}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Πενήντα μέτρα πολιτισμός...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τόσο είναι απ' τις ακτές του Ατλαντικού, τις Κοπακαμπάνες και τις Ιπανέμες, μέχρι την πρόσοψη των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών της παραλιακής λεωφόρου.
Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός.
Από 'κει και πίσω οι νονοί και οι βαρόνοι, η πορνεία, τα ναρκωτικά, το έγκλημα, η φτώχεια, ή βρώμα και ο τρίτος κόσμος.


Και τα λεφτά. Τα πολλά λεφτά, τα μαύρα, τα βρώμικα, τα εργολαβικά και τα πολιτικά, αυτά που φαγώθηκαν για να χτιστούν στάδια, κτήρια κι εγκαταστάσεις που σε είκοσι μέρες από τώρα θα στέκουν άχρηστες και έρημες.
Λεφτά που δεν δόθηκαν ποτέ σ' εκείνους που ανήκουν και τα χρειάζονται, σε σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές δομές, σε προστασία του περιβάλλοντος, έλεγχο της μόλυνσης του νερού και του αέρα, αποχετεύσεις, δρόμους, κατοικίες.

Λεφτά που δόθηκαν όμως για να μπουκωθούν ολυμπιακές επιτροπές "αθανάτων"θανατηφόρων γεροντιών και ραμολιμέντωνεργολάβων,  "νονών" κάθε είδους, επιτροπών, προμηθευτών, "ειδικών", παρατρεχάμενων και άλλων κυβερνητικών και κρατικών εσμών.

Κι όλα αυτά για ποιό λόγο εκτός από τον προφανή, δηλαδή τον άνομο πλουτισμό;
Για μιά διεθνή φιέστα που εκτός από το όνομα καμία σχέση έχει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πνεύμα και το νόημά τους, όπως γεννήθηκαν πριν από 28 αιώνες, ή έστω όπως κάποιοι τους ονειρεύονταν όταν τους αναβίωσαν πριν 120 χρόνια.

Αυτό όμως είναι και το ζητούμενο από την Νέα Τάξη πραγμάτων: η απαξίωση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας που μπορεί να προάγει το πνεύμα, την αγνή άμιλλα, την ειρήνη, τα ανθρώπινα ιδεώδη.
Όλα αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα που πρέπει να συκοφαντηθούν, να απαξιωθούν στα μάτια του παγκόσμιου κοινού και με κάθε μέσο να εμπορευματοποιηθούν και να καταλήξουν παιχνίδι και προπαγάνδα και έρμαιο της Παγκοσμιοποίησης.

Αντί για ειρήνη και ανακωχή, τρομοκρατία και καινούργιες εντάσεις και καταστολή και αστυνομοκρατία, και κοινωνικοί ξεσηκωμοί εξαιτίας των ίδιων των Αγώνων.
Αντί για ευγενή άμιλλα και κότινους αγριελιάς, διαφημίσεις, αναβολικά,  και χρήμα.
Αποκλεισμοί ομάδων και χωρών για πολιτικούς και άλλους σκοτεινούς λόγουςεκμετάλλευση αθλητών, ιδεών, σημαιών, εκμετάλλευση των πάντων.

Αυτός είναι ο πολιτισμός που ευαγγελίζεται η Παγκοσμιοποίηση.
Πενήντα μέτρα πολιτισμός. 
Όση η βιτρίνα.
Και μετά το χάος, η ανθρώπινη εκμετάλλευση, ο θάνατος του πνεύματος, η διαπόμπευση και η καταρράκωση των αξιών.

ΥπερβολέςΊσως.
Αλλά ας δούμε ποιές απ' τις αξίες του ανθρώπου, όσες αυτός κατάκτησε μέσα στην πάροδο των αιώνων, δεν μαγάρισε ήδη ή προσπαθεί να μαγαρίσει η Νέα Τάξη.
Την Δημοκρατία;
Την ελευθερία;
Την ειρήνη; 
Τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Το ακηδεμόνευτο πνεύμα και τον καθαρό αθλητισμό; 
Τι; Τί απ' όλα αυτά άφησε αλώβητο;

Αυτό που θα δούμε τις επόμενες είκοσι ημέρες δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. 
Είναι η τερατώδης μετάλλαξη μιάς ιδέας, η προπαγάνδα του συστήματοςη βιτρίνα της Παγκοσμιοποίησης.

Και πίσω απ' την βιτρίνα είναι αυτό που μας περιμένειοι φαβέλες και η ανθρώπινη δουλεία.

Αν δεν ξεσηκωθούμε παγκοσμίωςη Βραζιλία των Ολυμπιακών Αγώνων του σήμερα, θα είναι το δικό μας μέλλον, το αύριο ολονών μας!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: https://ethnegertirio.blogspot.gr/ και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει