}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ - του Σάββα Καλεντερίδη


Ιστορική νομοτέλεια η ένωση των Κούρδων


Στα προηγούμενα φύλλα δημοσιεύθηκε άρθρο συμβούλου του Ερντογάν, που, όπως αποδείχτηκε από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου, απηχεί τις απόψεις του ιδίου και του περιβάλλοντός του.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί σύνοψη κάποιου κυβερνητικού report το οποίο συντάχθηκε για όσα συμβαίνουν και όσα θα
επακολουθήσουν στο εσωτερικό και στον περίγυρο της Τουρκίας, καταδεικνύονται οι υπεύθυνοι και γίνονται προτάσεις της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία, με βάση ένα νέο εθνικό όραμα, το οποίο σε αδρές γραμμές περιγράφεται στο άρθρο.

Οι συντάκτες και ο αρθρογράφος, που θεωρούν ότι η Τουρκία κινδυνεύει με υποδούλωση και με περιορισμό της σε ένα μέρος των εδαφών της Ανατολίας, επιρρίπτουν όλη την ευθύνη για αυτή την κατάσταση στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., ξεχνώντας ότι η ίδια η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν ήταν αυτοί που έκαναν πολύ περισσότερα απ' όσα τους ζητούσαν οι σύμμαχοί τους για να καταστραφεί η Συρία, αποτέλεσμα της οποίας καταστροφής είναι η δημιουργία του δεύτερου κουρδικού κράτους, του περίφημου «Κουρδικού Διαδρόμου», που όντως απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Ενα άλλο λάθος, ίσως το πιο καθοριστικό, είναι το γεγονός ότι πίσω από το θέμα της ίδρυσης του δεύτερου κουρδικού κράτους και της αναμενόμενης αυτονόμησης των Κούρδων του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν βλέπουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και άλλες δυνάμεις, που δεν κατονομάζουν.

Ξεχνούν ότι η πορεία του κουρδικού ζητήματος προς την επίλυσή του, μέσω ίδρυσης κουρδικών αυτόνομων κρατών που κάποια στιγμή θα ενωθούν υπό τη στέγη του Μεγάλου Κουρδιστάν, υπακούει στην ιστορική νομοτέλεια και, αν κάποιοι πρέπει να επιρρίπτουν ευθύνες στις μεγάλες δυνάμεις και στη Δύση, αυτοί είναι οι Κούρδοι, γιατί πριν από εκατό χρόνια, όταν χαράσσονταν τα σύνορα της περιοχής, τους παρέδωσαν βορά στα εθνικά κράτη του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας.

Και όλοι αυτοί που τώρα κατηγορεί η Τουρκία είναι οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες, για δικούς τους λόγους, έκλειναν τα μάτια στις βαρβαρότητες της Αγκυρας όχι μόνο στους Κούρδους, αλλά και στις άλλες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Ανατολίας.

Τώρα, τα μάτια όλων άνοιξαν και καιρός είναι να ανοίξουν και των Τούρκων, οι οποίοι πρέπει να πάψουν να εθελοτυφλούν. Είναι η Ιστορία, ηλίθιοι...


Σάββας Καλεντερίδης
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει