}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κίνδυνος για την πατρίδα!

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική είναι αποκαλυπτικές και ταυτόχρονα ανατριχιαστικές. Οχι μόνο διότι εμμέσως προαναγγέλλουν την πιθανή έλευση άλλων 180.000 προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, αλλά κυρίως επειδή επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα εκβιαστικό κλίμα. Κατά τον κ. Μουζάλα, ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει στην περίπτωση που σταματήσει να
εφαρμόζεται η συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας. Κατά τη λογική του, μάλιστα, θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς την Αγκυρα, διότι, τηρώντας (στον βαθμό που το έκανε) τη συμφωνία κατά το προηγούμενο τρίμηνο, αποφεύχθηκε η αυξημένη ροή σε αυτά τα επίπεδα των εκατοντάδων χιλιάδων.

Απολύτως απαράδεκτος επίσης ο κ. Μουζάλας έσπευσε να δηλώσει ότι «προσπαθούμε σκληρά να βοηθήσουμε και την Ε.Ε. και την Τουρκία», διότι «οποιαδήποτε αστάθεια θα επηρεάσει και τη γειτονική χώρα». Κατ' ουσίαν, δηλαδή, ο κ. αναπληρωτής υπουργός ζητά να μεταβληθεί η Ελλάδα σε όμηρο της Τουρκίας και να κινείται επί τη βάσει των διαθέσεών της, ελπίζοντας και μόνο ότι δεν θα θελήσει να μας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Ομως η πραγματικότητα είναι, δυστυχώς, πολύ πιο οδυνηρή. Είναι εμφανές ότι ο Ερντογάν, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του, κάνει οτιδήποτε προκειμένου να σταθεροποιήσει τη θέση του, η οποία δεν φαίνεται και πολύ ασφαλής. Γι' αυτό προχωρά και σε διαρκή εναλλαγή συμμαχιών, αυξομείωση των λεονταρισμών και των εναγκαλισμών του προς διάφορες κατευθύνσεις και σκλήρυνση της στάση του στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αντιλαμβανόμενος, λοιπόν, ο κ. Μουζάλας ότι ο «σουλτάνος» για να εκβιάσει τη Δύση, ετοιμάζεται να απελευθερώσει πάλι τις ροές από τα παράλια της Τουρκίας, επιχειρεί να «προετοιμάσει» κατάλληλα την ελληνική κοινωνία. Εχει, ωστόσο, αποδειχτεί ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ηδη οι τοπικές κοινωνίες που κλήθηκαν έως τώρα να υποστούν τα βάρη αυτής της κατάστασης έφτασαν στα όριά τους, μολονότι τα αισθήματα φιλοξενίας και ανθρωπισμού από τους Ελληνες συχνά αποδείχτηκαν πολύ ευρύχωρα, παρά την οικονομική κρίση. Αλλο, όμως, αυτό και άλλο η άλωση ολόκληρης πια της χώρας από ορδές προσφύγων και μεταναστών. Δυστυχώς, οι συνέπειες από την έλλειψη σθεναρής μεταναστευτικής πολιτικής τώρα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται για τα καλά...

Πηγή "Δημοκρατία"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει