}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Χρυσά μετάλλια, παιδαγωγικά και...άλλα διδάγματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚορακάκηLabros Papadeas   

Ο πατέρας της Κορακάκη είναι αδιαμφισβήτητα ένα πανέξυπνος άνθρωπος. Διάβλεψε νωρίς την όρεξη της κόρης του για διάκριση στον αθλητισμό. Ο τραυματισμός της στο στίβο δεν τους πτόησε. Σκέφτηκε έξυπνα την ενασχόληση σε ένα
ολυμπιακό άθλημα που τα φωτα της δημοσιότητας και η εμπορευματοποίηση δεν είναι τόσο ισχυρά όσο σε αλλα αθλήματα. Τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια όμως ζυγίζουν το ίδιο σε όλα τα αθλήματα. 
Η φράση της Κορακάκη "ο πατέρας μου έλεγε να ακολουθήσω την στρατηγική του αλλα εγώ ακολουθούσα την δική μου μέχρι που κατάλαβα πως είχε δίκιο" κρύβει την πεμπτουσία της παιδαγωγικής προσπάθειας που λέει το εξής: τα παιδιά είναι ελεύθερα να δοκιμάσουν μόνα τους την αποτυχία ή την επιτυχία πέρα από τις επιταγές των δασκάλων διότι μόνο έτσι μαθαίνουν έξω από το θερμοκήπιο ΑΛΛΑ να είναι ταυτόχρονα οπλισμένα από πριν ώστε να αντιληφθούν έγκαιρα το σωστό και το λάθος. 
Πίσω από το χρυσό μετάλλιο της Κορακάκη κρύβεται μια τεράστια επιτυχία διαπαιδαγώγησης. Αν ήμουν δημοσιογράφος θα κυνηγούσα τον πατέρα της για συνέντευξη. Θα αφιέρωνα στο χρυσό μετάλλιο όχι πάνω από δυο λεπτά συζήτησης και όλο τον υπόλοιπο χρόνο της συνέντευξης θα τον αφιέρωνα στο να μάθω πως πέρναγαν μαζί σε όλο αυτό το γολγοθά και άλλα πολλά άσχετα με τον αθλητισμό. 
Εσείς που μεγαλώνετε παιδιά με κάποιο τρόπο κυνηγήστε τον να τον ακούσετε με κάποιο τρόπο. 
Ένα άλλο θέμα που με έχει χαροποιήσει ιδιαιτέρως είναι ότι πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες πιάστηκαν στον ύπνο και δεν πρόλαβαν να κεφαλαιοποιήσουν επικοινωνιακά τον θρίαμβο του κοριτσιού από τη Δράμα. Μα πόσο υπέροχο είναι όλο αυτό...

Αναδημοσίευση από το Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει