}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αφού το είδαμε κι αυτό, να περιμένουμε τα πάντα πλέον - Άσυλο από το PKK ζήτησαν τρεις ταξίαρχοι και 57 Τούρκοι στρατιωτικοί!

Αυτό δεν μπορούσε να το σκεφτεί ούτε ο πιο ευφάνταστος νους! Ήταν γνωστό από δικές μας πηγές ότι ορισμένοι από τους 307 λιποτάκτες στρατιωτικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κατέφυγαν στη Συρία και στους Κούρδους. Τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας
ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για το θέμα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν καταφύγει και έχουν ζητήσει άσυλο από το ΡΚΚ, εξήντα Τούρκοι στρατιωτικοί, από τους οποίους οι τρεις είναι ανώτατοι. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςSözcü, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος τρεις ταξίαρχοι και 57 αξιωματικοί και μόνιμοι υπαξιωματικοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα Sikorsky στην πόλη Σιλώπη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ιράκ και από κει πέρασαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΡΚΚ, στα στελέχη του οποίου παραδόθηκαν και ζήτησαν άσυλο. Tους 60 στρατιωτικούς βοήθησαν να περάσουν στο έδαφος του Βορείου Ιράκ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που υπάγονται στην 1η Ταξιαρχία της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ, που έχει προσωρινή έδρα τη Σιλώπη. Διοικητής της ταξιαρχίας αυτής ήταν ο ταξίαρχος Σεμίχ Τερζί, ο οποίος εκτελέστηκε το βράδυ του πραξικοπήματος από μόνιμο υπαξιωματικό, στη διάρκεια των συμπλοκών για τον έλεγχο του Διοικητηρίου των Ειδικών Δυνάμεων, στην Άγκυρα.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ έχει διασταυρωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι παραδοθέντες πραξικοπηματίες μεταφέρθηκαν πρώτα σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στην περιοχή Ζάχο και από κει στο κεντρικό στρατόπεδο του ΡΚΚ, στο όρος Καντιλί.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας έχουν στα χέρια τους καταστάσεις με τα ονόματα των τριών ταξιαρχών και των άλλων ανωτέρων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στο ΡΚΚ.
Μάλιστα, ανάμεσα στους ανωτέρους αξιωματικούς, βρίσκονται και επιτελικοί αξιωματικοί. Κατά πληροφορίες, οι αξιωματικοί που κατέφυγαν στο ΡΚΚ, ζητούν από την οργάνωση να τους βοηθήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει