}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στο Ρίο

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στο Ρίο


Ολοκληρώθηκε για τους Έλληνες αθλητές, η πρώτη μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Με τρεις προκρίσεις, πέντε αποκλεισμούς, ένα πανελλήνιο ρεκόρ, μία νίκη σε ομαδικό άθλημα και έναν αξιοπρεπή τερματισμό ολοκληρώθηκε αυτή η μέρα, με την ευχή όλων να έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και δια περιπάτου θα βρεθεί στον τελικό των κρίκων (ακόμα δεν είναι επίσημο), έχοντας την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό με 15.833 βαθμούς. 
Τα άλλα δύο ευχάριστα νέα ήρθαν από την κωπηλασία (που περιμένουμε κάποιο μετάλλιο), με δύο ελληνικά πληρώματα να συνεχίζουν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους. Το γυναικείο δίδυμο των Νικολαΐδου-Ασουμανάκη προκρίθηκαν στο διπλό σκιφ, ενώ κάτι αντίστοιχο κατάφερε και η τετράκωπος ελαφρών βαρών, που αποτελείται από τους Ντούσκο-Πέτρου-Γιάνναρο-Μαγδάνη


Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών τα βρήκε «μπαστούνια» απέναντι στην αδύναμη Ιαπωνία, βρέθηκε να χάνει 4-7(!), αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο οκτάλεπτο, επικράτησε  8-7 και μπήκε ιδανικά στο ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης τερμάτισε 51ος στην ποδηλασία δρόμου σε σύνολο 144 αθλητών! Διήνυσε την απόσταση των 237.5 χιλιομέτρων σε έξι ώρες, 30 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα κι ενώ πριν 4 χρόνια είχε τερματίσει110ος, δείγμα της σημαντικής βελτίωσης που επέδειξε. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο άθλημα και μόνο ο τερματισμός λέει πολλά. 


Δυστυχώς ο Βλάσης Μάρας δεν ξόρκισε την κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων (το 2012 είχε πτώση). Ένα λάθος κατά την εκτέλεση του προγράμματός του, κόστισε την παρουσία του στον τελικό. Βαθμολογήθηκε μόλις με14.200 βαθμούς και τέθηκε "νοκ-άουτ". Κρίμα για έναν αθλητή που έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε πρωταθλήματα. 


Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα, με την πρώτη να τερματίζει 18η και την δεύτερη 23η στα προκριματικά. Η Ντουντουνάκη, πάντως, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 58.27’’. Είναι κι αυτό πολύ σημαντικό, παρά τον αποκλεισμό. Άλλωστε, αυτό που μετρά είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Και η συμπατριώτισσά μας τα κατάφερε.
Όσον αφορά τους έτερους εκπροσώπους της Ελλάδας στην κολύμβηση, Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Δημητρίου αποκλείστηκαν εξίσου στα αγωνίσματά τους. Ο πρώτος κατετάγη 19ος στα προκριματικά των 100μέτρων πρόσθιου, ενώ ο Δημητρίου ήταν 41ος στα 400 μέτρα ελεύθερο, σε ένα αγώνισμα που ούτως ή άλλως μόλις οκτώ θα συνέχιζαν!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει