}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Εκρηκτικές δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου : Στρατιωτική Ένωση Ρωσίας - Κίνας - Επιβολή ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

2016-08-14_205752.png
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Δηλώσεις πέρα από την πεπατημένη, που μπορούν να χαρακτηριστούν άκρως εκρηκτικές στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αμερικής έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, μιλώντας κατά την 95η επέτειο από την ίδρυση του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Οι δυτικοί αναλυτές μιλούν ευθέως για μια εμπρηστική ομιλία, η οποία έχει σκοπό την συσπείρωση του Κινεζικού λαού, ενώ ακόμα και το κάλεσμα του για «στρατιωτική ένωση με τη Ρωσία, η οποία θα καταστήσει το ΝΑΤΟ ανίκανο και θα βάλει τέλος στις ιμπεριαλιστικές επιθυμίες της Δύσης» είναι στο ίδιο κλίμα,

Οι σκληρές δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που τόσο το Πεκίνο, όσο και η Μόσχα ασκούν όλο και πιο επιθετική εξωτερική πολιτική ενάντια των ΗΠΑ και που έχουν ως αποτέλεσμα ο πλανήτης να ζει μια νέα εποχή ψυχρού πολέμου και έχει οδηγήσει σε μια σειρά από τεράστια παιχνίδια πολέμου στο κατώφλι των δύο χωρών. Φυσικά όλο αυτό το κλίμα ξεκίνησε με την τοποθέτηση της πυραυλικής ασπίδας τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και οι Φιλιππίνες που αποτελούν στρατηγικά σημεία και μπορούν να περιορίσουν την ικανότητα τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας να αμυνθούν σε περίπτωση σύγκρουσης όποτε αυτή προκύψει.

«Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της ριζικής αλλαγής. Βλέπουμε πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά καταρρέει, όπως και η οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η ρητορική φαίνεται να εστιάζει κυρίως στο εσωτερικό της Κίνας και κυρίως στις διαφωνίες μερικών με την πολιτική συστράτευσης με την Ρωσία. Πάντως ο Πρόεδρος της Κίνας κάλεσε τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση για αντικυβερνητική προπαγάνδα και πρακτορικά χτυπήματα και μεθοδεύσεις από μυστικούς πράκτορες της Δύσης, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει αύξηση της έντασης λόγω της ανάμιξης των ΗΠΑ στη διαμάχη της Νότιας Θάλασσας της Κίνας.

Χάνοντας η Κίνα την περιοχή της Νότιας Θάλασσας θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τις οικονομικές φιλοδοξίες του Πεκίνου υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι πάνω από το 40% του παγκόσμιου ναυτικών εμπορίου ταξιδεύει μέσα από την περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει η περιοχή έχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε την στήριξη των συμπατριωτών και δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Σε 10 χρόνια θα έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη με την οποία το κλειδί θα είναι η ένωση της Κίνας και της Ρωσίας.»

e-koutsobola.gr 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει