}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η Τουρκία ετοιμάζει νέο πογκρόμ για τους Χριστιανούς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η Τουρκία ετοιμάζει νέο πογκρόμ για τους Χριστιανούς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα;
Οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες  αντιδράσεις στην Τουρκία από μουσουλμάνους  διαδηλωτές οι οποίοι επιτίθενται και σε εκκλησίες μετά το πραξικόπημα, αναφέρουν ξένοι δημοσιογράφοι .
Όταν οι πιστές  δυνάμεις στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσαν την αιματηρή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, οι σουνίτες μουσουλμάνοι εγκαινίασαν μια σκληρή γραμμή
στοχεύοντας στην χριστιανική κοινότητα της Τουρκίας, αναφέρει η εφημερίδα London Express.
Οι φιλοκυβερνητικοί μουσουλμάνοι  διαδηλωτές επιτέθηκαν  τουλάχιστον σε δύο εκκλησίες εκείνο το βράδυ. Στη Μαλάτια, μια  πόλη στην Ανατολία που ήταν κάποτε η  καρδιά του Χριστιανισμού στην Ανατολή, χτυπήθηκε μια προτεσταντική εκκλησία.
Οι Τούρκοι φανατικοί φωνάζοντας   «Allahu Akbar» έσπασαν την γυάλινη πρόσοψη του ναού. «Ήμασταν οι μόνοι στόχοι», δήλωσε  ο πάστορας της εκκλησίας  Tim Stone.
Στην πόλη της Τραπεζούντας στην  Μαύρη Θάλασσα, ο όχλος επιτέθηκε στην εκκλησία της Παναγίας , σπάζοντας παράθυρα και χρησιμοποιώντας σφυριά για να σπάσει την πόρτα της.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η Τουρκία ετοιμάζει νέο πογκρόμ για τους Χριστιανούς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα; - Εικόνα0
Οι επιθέσεις δεν ήταν κάτι νέο  και για τις δύο πόλεις. Το 2007, τρεις χριστιανοί  εργαζόμενοι σε εκδοτικό οίκο που εξέδιδε  Βίβλους στη Μαλάτια,  βασανίστηκαν αγρίως  με τα χέρια και τα πόδια να είναι  δεμένα, ενώ  οι λαιμοί  τους  είχαν  κοπεί από πέντε μουσουλμάνους  δράστες, σύμφωνα με την Express.
Ένα χρόνο νωρίτερα ο πάτερ  Αντρέα Σαντόρο, ένας 61χρονος  Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία της Santa Maria με την χρήση πυροβόλου όπλου  από πίσω, ενώ είχε γονατίσει και  προσεύχονταν . Οι μάρτυρες άκουσαν το έφηβο ληστή να  φωνάζει «Allahu Akbar» μετά τον πυροβολισμό.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα «υπάρχει  μια περίεργη ατμόσφαιρα στην Τουρκία αυτή τη στιγμή και  όποιος δεν είναι σουνίτης αποτελεί  απειλή για τη σταθερότητα του τουρκικού  έθνους», δήλωσε ο Γιούτσε Καμπάκτσι, ένας πάστορας στην Κωνσταντινούπολη.
«Ακόμη και οι μορφωμένες τάξεις εδώ δεν συναναστρέφονται  προσωπικά με τους Εβραίους ή τους Χριστιανούς. Είναι κάτι περισσότερο από υποψία. Είναι μια περίπτωση με τίτλο «ας απαλλαγούμε από όποιον δεν είναι Σουνίτης, προσθέτει  ο πάστορας.
Σε ένα από τα τζαμιά, ο ιμάμης στο κήρυγμα του προειδοποιεί ότι οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν  τους Εβραίους ή τους χριστιανούς επειδή εξυπηρετούν τη Δύση. !!!!
Αν και η Τουρκία  θεωρείται μια κοσμική δημοκρατία,  δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και οι 117.000 σουνίτες ιμάμηδες της Τουρκίας θα εργαστούν από κοινού για να την μετατρέψουν σε ένα θεοκρατικό κρατάς .
«Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία δεν ήταν ποτέ  ούτε δημοκρατία ούτε μια κοσμική δημοκρατία», εξήγησε ο Καμπάκτσι . «Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ των κυβερνητικών υποθέσεων και των Θρησκευμάτων».
Ο ίδιος κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί με απύθμενο μίσος τους Τούρκους να επιτεθούν κατά των χριστιανών και άλλων μη-μουσουλμάνων  στην Τουρκία.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα τζαμιά για να περάσει  το μήνυμά της  σε όλους τους υποστηρικτές της», δήλωσε ο Καμπάκτσι.
Η Τουρκία είχε κάποτε έναν πληθυσμό περίπου  δύο εκατομμυρίων Χριστιανών, αλλά τώρα μόνο 120.000 έχουν απομείνει,  λιγότεροι από το χριστιανικό πληθυσμό στο Ιράν, σύμφωνα με την Express.
Ο Ιχσάν Οζμπέκ ,  πρόεδρος του συνδέσμου των προτεσταντικών εκκλησιών, ανέφερε ότι οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για τους Χριστιανούς στην Τουρκία. «Τα πράγματα έγιναν καλύτερα το 2008, αλλά αυτό ήταν όταν η Τουρκία ήταν στην πορεία ένταξης  στην ΕΕ. Τώρα η δυσαρέσκεια αυξάνεται για μια ακόμη φορά», είπε.
«Η Τουρκία είναι σαν το Ιράν το 1975»,  είπε ένας Ιρανός στην Κωνσταντινούπολη. «Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε να μετατρέπεται σε  μια Ισλαμική Δημοκρατία πολύ σύντομα. Αλλά ο Ερντογάν είναι έξυπνος. Θα επιβιώσει», δήλωσε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό πανάρχαιο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως βλέπει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υφαρπάξει περιουσία του πατριαρχείου στην Πριγκιπόννησο.   Ενώ στο παρασκήνιο γίνονται πολλά και διάφορα.
Οφείλουμε να είμαστε σε κάτι παραπάνω από εγρήγορση διότι έρχονται δύσκολες και σκοτεινές ημέρες.
ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει