}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πράκτορες του Ερντογάν απειλούν μουσουλμάνους από τη Θράκη έως τη Γερμανία!


Μπορεί η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας να έχει απομακρυνθεί από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το που οδεύει η Τουρκία, όμως η δραστηριοποίηση δικτύων πρακτόρων που σχετίζονται με την εξάπλωση των ερευνών της Τουρκίας για την ανεύρεση είτε προσώπων του δικτύου Γκιουλέν, είτε διαφυγόντων από την Τουρκία στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων, δικαστικών και διπλωματών, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ανοχή των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Τουρκία του ημιπαράφρονα Ερντογάν.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Κι ενώ αυτή η ανοχή γίνεται οριακά κατανοητή (τουλάχιστον για την Γερμανία, της οποίας οι ιστορικοί δεσμοί, τα οικονομικά αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Τουρκία), εύλογες απορίες δημιουργούνται για την ανοχή -η οποία αγγίζει τα όρια της συνενοχής- που επιδεικνύει η ελληνική συγκυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου, στην εντοτότατη παρουσία και δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και άλλες παρακρατικές ομάδες που έχουν αναπτυχθεί ή ήδη λειτουργούσαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θράκη.

Η κινητικότητα που αφορά ιδιωτικά αυτοκίνητα και η οποία παρατηρείται με ιδιαίτερη αύξηση στην Θράκη, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, προβληματίζει ιδιαίτερα όλους εκείνους που ασχολούνται σε σοβαρή βάση με το θέμα της γενικότερης ή ειδικότερης τουρκικής παρουσίας στην ακριτική Θράκη (και όχι μόνο). Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι καταγραφές οχημάτων και προσώπων, τούρκων τουριστών, που κινούνται είτε σε περιοχές του νομού Ροδόπης που χαρακτηρίζονται ως ζώνες υψηλής διείσδυσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, είτε κυρίως στα ορεινά του νομού Ξάνθης, και δημιουργούν ανησυχία τόσο στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες όσο και σε κατοίκους των περιοχών αυτών. Αξίζει να σημειωθεί πως νυχτερινές "περιοδείες" του αυτοκινήτου (τύπου βαν) του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δημιουργούν επίσης εύλογα ερωτήματα, αφού κάτι τέτοιο συνηθίζεται να γίνεται μόνο τις τελευταίες ημέρες πριν από εκλογές στην Ελλάδα.
Το ειρωνικό στοχείο της υπόθεσης αυτής είναι πως εκείνοι που σήμερα τρέχουν να κυνηγήσουν το δίκτυο Γκιουλέν στην Ελληνική Θράκη, είναι οι ίδιοι που οφελήθηκαν τα μέγιστα και προωθήθηκαν από το δίκτυο που σήμερα θέλουν να "εξοντώσουν". Είναι απλώς αχάριστοι ή μήπως θεωρούν πως έτσι θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη νομή εξουσίας του παρακράτους που στήνει η Τουρκία μέσα στην Ελληνική Θράκη;

Κι ενώ οι αρχές παρακολουθούν και καταγράφουν την αυξημένη "τουριστική δραστηριότητα", οι μουσουλμάνοι της Θράκης ανησυχούν, είτε ανήκουν στους φίλους και τους συνεργαζόμενους με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, είτε ανήκουν σε εκείνους που αντιπαθούν την οποιαδήποτε τουρκική ύπαρξη και δραστηριότητα στις περιοχές διαμονής τους.
Στο ερώτημα γιατί ανησυχούν οι φιλικά φερόμενοι προς την Τουρκία, μουσουλμάνοι της Θράκης, η απάντηση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική: Επειδή τρέμουν την πιθανότητα να κατηγορηθούν (μέσα στα πλαίσια ξεκαθαρίσματος προσωπικών διαφορών) ως "γκιουλενιστές", ή ως "ανεκτικοί σε δραστηριότητες του δικτύου Γκιουλέν" στην Θράκη.

Ήδη, οι τούρκοι πράκτορες που κινούνται στην περιοχή, έχουν επισημάνει χώρους όπου το δίκτυο Γκιουλέν έχει εγκατασταθεί, και ελέγχουν πρόσωπα που είχαν εμπλακεί σε αυτούς κατά το παρελθόν έως και σήμερα. Πρόκειται για δύο φροντιστήρια του δικτύου Γκιουλέν, τα οποία -όλως παραδόξως- είχαν κατακόρυφη αύξηση μαθητών στις αρχές του καλοκαιριού! Οι τούρκοι πράκτορες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σχετικά με τις κινήσεις και τις επαφές τους με "τοπικούς επιτηρητές" που έχουν σχεδόν σε κάθε χωριό που κατοικούν μουσουλμάνοι, έχουν ήδη καταγράψει σημαντικό αριθμό πομάκων μουσουλμάνων που θεωρούνται "γκιουλενιστές", ενώ αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή ως "γκιουλενιστών" σημαντικών προσωπικοτήτων που συνεργάζονταν σε απόλυτο βαθμό με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Προσωπικές μας συζητήσεις με πομάκους μουσουλμάνους της Θράκης, αντιμετωπίστηκαν με σχετική επιφυλακτικότητα ενώ ο προβληματισμός των όσων συμβαίνουν τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και η επέκταση των ερευνών στην Ελλάδα και στη γειτονική Βουλγαρία, έχουν δημιουργήσει έντονο άγχος το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φέρνει ανησυχίες για "αρνητική αντιμετώπιση" σε σχέση είτε με "κοινωνικό αποκλεισμό", είτε με οικονομικά ζητήματα σχετιζόμενα με την τράπεζα Ziraat Bank, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάποιοι από τους "προβληματισμένους" σκέφτονται πολύ σοβαρά την μετακίνησή τους από την Ελλάδα σε χώρα της Ευρώπης, για "άγνωστο χρονικό διάστημα", επειδή τους προβληματίζει "το δύσκολο ορεινό οδικό δίκτυο και η επικείμενη περίοδος κυνηγιού"...!!!

Προκλητική η παρουσία της Τουρκίας στα Βαλκάνια

Ενώ παρόμοια -περίπου- είναι η κατάσταση και στη γειτονική νότια Βουλγαρία, αίσθηση έχει προκαλέσει η αυστηρή προειδοποίηση που έχει στείλει η Τουρκία στα Σκόπια, από τα οποία απαιτεί το άμεσο κλείσιμο και των επτά (7) ιδρυμάτων του Γκιουλέν, τα οποία χαρακτηρίζει ως "τρομοκρατικούς πυρήνες".
Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Ομούρ Σολεντίλ, σε δηλώσεις που έκανε προ ημερών στα ΜΜΕ κατήγγειλε ότι στα Σκόπια υπάρχουν και δρουν άνθρωποι του Γκιουλέν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο και σε διώξεις εναντίον τους, τότε θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υπάρχουν και δραστηριοποιούνται ιδρύματα του Φετουλάχ Γκκιουλέν στην Βοσνία, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο ακόμα και στην Σερβία. Συγκεκριμένα στην Βοσνία υπάρχουν 15 εκπαιδευτικά ιδρύματα του και θεωρείται η χώρα με την μεγαλύτερη διείσδυση του διχτύου, στην Αλβανία 12 ιδρύματα, στο Κοσσυφοπέδιο πέντε και στην Σερβία ένα.

Ειδικά για την Αλβανία ήδη η Τουρκία έχει κάνει παράσταση στην αλβανική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει όλα τα ιδρύματα σαν τρομοκρατικά και να προχωρήσει σε διώξεις των μελών τους. Αλλά και στην Σερβία έχει σταλεί προειδοποίηση να κλείσει αμέσως το ίδρυμα του Γκιουλέν.

Να σημειωθεί ότι το δίχτυο του Γκιουλέν έχει δραστηριοποιηθεί στην Αλβανία από το 1994 και έχει εκπαιδευτικά ιδρύματα στις πόλεις Καμπατζά, Κορυτσά, Μπεράτι, Ελμπασάν και Τίρανα, και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο δραστήρια στο χώρο της εκπαίδευσης γι’ αυτό και αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση των Αλβανών στο τουρκικό αίτημα.

Oι πράκτορες του Ερντογαν απειλούν Τούρκους στην Γερμανία

Όμως, τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα (Θράκη) και στα Βαλκάνια, συμβαίνουν και στην Γερμανία, όπου η Αγκυρα έχει 6.000 πληροφοριοδότες, δηλαδή, ένα δίκτυο πρακτόρων μεγαλύτερο από εκείνον που κατάφερε η Στάζι να δημιουργήσει στην πρώην Δυτική Γερμανία, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt. Γερμανοί βουλευτές ζητούν τώρα να επανεξεταστεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Οι πρακτικές που εφαρμόζει η Τουρκία σε γερμανικό έδαφος απασχολούν σοβαρά πλέον τη γερμανική πολιτική. Η επιτροπή ελέγχου του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) ζήτησε μάλιστα ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Αγκυρα. Ο δε πράσινος βουλευτής Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε δήλωσε στην Welt ότι θα θέσει το θέμα αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής.

Yπάρχουν «απίστευτες μυστικές δραστηριότητες» της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ). Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις», πρόσθεσε ο Στρέμπελε.

Και ο επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου του γερμανικού κοινοβουλίου, ο χριστιανοδημοκράτης Κλέμενς Μπίνιγκερ, προτίθεται να βάλει σύντομα το θέμα στην ατζέντα του: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην ασφάλεια, αλλά πιθανόν, επίσης, και στη συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών», είπε στην γερμανική εφημερίδα.

Πραγματικά, οι δραστηριότητες της ΜΙΤ στη Γερμανία είναι ευρύτερες από όσο ήταν γνωστό μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πολιτικό αρμόδιο για θέματα ασφαλείας η ΜΙΤ, παράλληλα με ένα μεγάλο αριθμό απασχολουμένων ως πρακτόρων, έχει στη Γερμανία ένα δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών. Αναλογεί, δηλαδή, ένας πληροφοριοδότης σε 500 πολίτες τουρκικής καταγωγής.

«Δεν πρόκειται, πλέον, για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά ολοένα και περισσότερο για καταστολή μέσω πληροφοριών», είπε στη Welt o εμπειρογνώμονας για θέματα μυστικών υπηρεσιών, Εριχ Σμιτ-Εενμπόομ. Η πυκνότητα του δικτύου παρακολούθησης είναι τεράστια: «Ούτε η Στάζι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία ένα τέτοιο στρατό πρακτόρων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σιωπή και αμηχανία στην Ελλάδα;

Μετά από όλα αυτά, που είτε έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας είτε έχουν δημοσιοποιηθεί στον ευρωπαϊκό Τύπο, πρέπει να τονισθεί η σιωπή που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως οι δράσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αναπτύσσονται επικίνδυνα, αρκετές φορές και με απειλή ζωής μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τι προτίθεται να κάνει, άραγε, η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, προκειμένου να σταματήσει αυτή η τουρκική παρεμβατικότητα στο εσωτερικό της Ελλάδας, δημιουργώντας σοβαρότατους προβληματισμούς ανασφάλειας από την πλευρά των ελλήνων μουσουλμάνων;
Μπορεί, άραγε, ο θρασύτατος ημιπαράφρονας Ερντογάν, να παρεμβαίνει με τις μυστικές του υπηρεσίες εντός της Ελλάδας, να απειλεί έμμεσα ή άμεσα έλληνες πολίτες και να αντιμετωπίζεται από την ελληνική κυβέρνηση με μια σιωπή που αγγίζει τα όρια της ενοχής, η οποία εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει "δικαιώματα ερευνητικής και ανακριτικής δραστηριότητας" της Τουρκίας εντός Ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα εντός της Θράκης;
Κατανοούν, άραγε, εκείνοι που (υποτίθεται ότι) κυβερνούν την Ελλάδα, ουσιαστικά συναινούν σε μία τεράστια εθνική υποχώρηση ή τους αρκεί η υποτονική τους παρακολουθητική στάση με το πρόσχημα της "αποφυγής της έντασης" επί των ελληνοτουρκικών; Και εάν ισχύει το τελευταίο, μπορούν οι "αρμόδιοι" και οι "υπεύθυνοι" να οριοθετήσουν το ακριβές σημείο -κόκκινη γραμμή- στο οποίο θα αντιδράσουν απέναντι στην τουρκική παρεμβατικότητα;
Εμείς, από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως το όλο θέμα αφορά την εθνική κυριαρχία και η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη (που ήδη συμβαίνει) είναι δική τους ευθύνη. Και αυτού του είδους η ευθύνη δεν είναι πολιτική, αλλά ποινική.

https://kostasxan.blogspot.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει