}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ο Άσαντ ξεφτιλίζει Αμερικάνο δημοσιοΚάφρο: Εσείς παραβιάζετε τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό, ένος αμερικανικου δημοσιογράφου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ με ένα μπαράζ ερωτήσεων γύρω από καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου κατά της συριακής κυβέρνησης, σε μια τεταμένη συνέντευξη ο ρεπόρτερ φαρμaκώθηκε ο ίδιος απο τις αιχμηρές απαντήσεις του.


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ VS ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ VS ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τώρα μόλις σήμερα, έχουμε μια νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τη φυλακή της Σεντνάγια , «ανθρώπινο σφαγείο» το λένε, 5.000 έως 13.000 κρατούμενοι απαγχονίστηκαν σε μαζική απαγχονισμούς εκεί. Φρικτές συνθήκες. Δοκιμές με δεμένα μάτια κρατουμένων. Αυτά, είναι αντίθετη σε κάθε πτυχή του διεθνούς δικαίου. Τι γνωρίζετε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη φυλακή;
ΑΣΑΝΤ: Ας, πρώτα απ‘ όλα, μιλήσουμε για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας. Θα σας ρωτήσω, εσας που σαν ΗΠΑ έχετε πολύ στενή σχέση με τη Σαουδική Αραβία; Θεωρείτε ότι συμπεριφέρονται εκεί με τα ανθρώπινα δικαίωματα ως κριτήριο;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά δεν είμαι ΣΕ συνέντευξη ΜΕ του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας αυτή τη στιγμή. Σας ζητάω για τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη φυλακή σας, στη χώρα σας
ΑΣΑΝΤ: Ναι, φυσικά, ναι – ναι. Σας επιστρέφω την ερώτηση με ερωταπάντηση!Έτσι, όταν μου απαντήσετε σχετικά με τη Σαουδική Αραβία και τη σχέση σας, μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση αυτή.
Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τον πόλεμο Βιετνάμ μέχρι αυτή τη στιγμή, σκότωσαν τα εκατομμύρια των πολιτών. Εάν δεν θέλετε να μιλήσουμε για το 1,5 εκατομμύρια στο Ιράκ, χωρίς καμία παραχώρηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, « για τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα.»
Το δεύτερο μέρος τώρα για… την έκθεση αυτή, όπως και πολλές άλλες εκθέσεις – δημοσίευτηκαν απο την Διεθνής Αμνηστία – οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της ίδιας της Διεθνούς Αμνηστίας. Δεν είναι αμερόληπτη. Είναι πάντα προκατειλημμένη και πολιτικοποιημένη. Και είναι κρίμα για Αμνηστία να έχει σκοπό τη δημοσίευση έκθεσης χωρίς ίχνος αποδείξεων. Όπως είπαν, ότι υπάρχει στην έκθεση «βασίζεται σε συνεντεύξεις -. Σε συνεντεύξεις» Τι γίνεται με το έγγραφο; Τι – τι γίνεται – δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο; Όχι !!!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συνεντεύξεις με τέσσερις πρώην αξιωματούχους των φυλακών και φύλακες, τρεις πρώην δικαστές της Συρίας, τρεις γιατροί στις φυλακές…. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα;
ΑΣΑΝΤ: Όχι όταν πρέπει να υποβάλει έκθεση η διεθνής αμνηστεία, θα πρέπει να έχει αποδείξεις, συγκεκριμένα στοιχεία. Και εσείς το ίδιο! Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε αναφορά. Μπορείτε να πληρώσετε τα χρήματα σε κάποιους , όπως το Κατάρ έκανε πέρυσι. Πλήρωσαν τα χρήματα για μια τέτοια έκθεση, και έφεραν δικούς τους μάρτυρες. Και έκανε μια έκθεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω απλά να σας διαβάσω κάτι από την έκθεση. «Η διαδικασία των απαγχονισμών επιτρέπεται από τους υπαλλήλους στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης. Οι θανατικές ποινές που εγκρίθηκαν από το Μεγάλο Μουφτή της Συρίας και είτε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ή του Αρχηγού του Επιτελείου του Στρατού που ενεργούν για λογαριασμό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
ΑΣΑΝΤ: Πρώτα απ ‘όλα, αυτό που είπατε αποτελεί αποδεικτικά στοιχεία;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αλήθεια ή όχι;
ΑΣΑΝΤ: Όχι- όχι, δεν, δεν είναι αλήθεια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι, εδώ έχετε μια πολύ ανησυχητική έκθεση για κάτι που συμβαίνει σε μία από τις φυλακές σας. Σκοπεύετε να το ερευνήσετε;
ΑΣΑΝΤ: Η Διεθνής Αμνηστία γνωρίζει περισσότερα για τη Συρία από μένα, κατά τη γνώμη σας; Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια.. Στηρίζουν τις εκθέσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς. Μπορούν να φέρουν τον καθένα, δεν έχει σημασία ο τίτλος του ή τι θέσει κατέχει στην κοινωνία. Και ζούμε σε μια εποχή «ψεύτικων ειδήσεων», όπως ξέρετε. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Γι ‘αυτό και δεν χρειάζεται να εξαρτιέστε από αυτές. Δεύτερον, θα πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ισχυρισμοί πολύ σοβαροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα . Μόλις την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα στην Ισπανία, Συριακής καταγωγής – κατέθεσε αγωγή – κατηγορώντας εννέα ανώτερα κυβερνητικα στελέχη της κυβέρνησης σας και υπαλλήλους σας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αδελφός της είχε εξαφανιστεί σε μία από τις φυλακές σας. Έχουν συλλεχθεί 3.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων. Και πάνω από 50.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν από έναν από τους φωτογράφους της πρώην κυβέρνησής σας, που δείχνει αδυνατισμένος, βασανίστηκε στις φυλακές σας.
ΑΣΑΝΤ: Ποιος επαλήθευσε τις εικόνες; Ποιος εξακρίβωσε ότι δεν είναι επεξεργασμένες ;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε δει τις φωτογραφίες;
ΑΣΑΝΤ: Όχι, δεν το έκανα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε δει τις φωτογραφίες;
ΑΣΑΝΤ: ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Είδα – Είδα μερικές φωτογραφίες σε προηγούμενες εκθέσεις. Αλλά δεν είναι σχετικά με τη φωτογραφία. Πώς μπορείτε να ελέγξετε τη φωτογραφία; Εχετε φωτογραφία?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχω τις φωτογραφίες.
ΑΣΑΝΤ: Μπορείτε να μου τη δείξετε σε μένα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, θα ήθελα Εδώ. Ορίστε
ΑΣΑΝΤ: Εντάξει. Αυτή η φωτογραφία – έχετε επαληθεύσει απο που είναι αυτή;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μπορώ να σας πω
ΑΣΑΝΤ: Θα πρέπει να πείσετε το ακροατήριό σας. Δεν μπορείτε να αναφέρετε και να καταγγείλετε μια τέτοια εικόνα χωρίς να ελέγξετε ποιοι είναι αυτοί που διακρίνονται στην φωτογραφία και πού και τα πάντα και έτσι απλά να λέτε: «Έχουν σκοτωθεί από τους σύριους στρατιώτες»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση, η σύρια γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση λέει, είδε τον αδελφό της σε αυτές τις φωτογραφίες.
ΑΣΑΝΤ: Αυτά είναι απλές καταγγελίες. Θα πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένα στοιχεία, στο τέλος. Ο καθένας μπορεί να πει ό, τι θέλει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι πιστεύετε ότι αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν παραποιηθεί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έδωσε αυτές τις φωτογραφίες στο αμερικανικο F.B.I. Στο Έγκληματολογικό. Εξέτασαν αυτές τις φωτογραφίες και δήλωσαν, «Είναι 242 εικόνες, «Τα όργανα και οι σκηνές που απεικονίζονται δεν παρουσιάζουν κανένα αντικείμενο ή ανακολουθίες που να δείχνουν ότι έχουν παραποιηθεί. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω παρατηρήσεων, όλες αυτές οι 242 εικόνες φαίνεται να απεικονίζουν πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα.»
ΑΣΑΝΤ: Ποιός το λέει αυτό?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το FBI. Έχετε δει την έκθεσή τους;
ΑΣΑΝΤ: Όχι. Πότε ήταν αυτό;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ήταν το 2015.
ΑΣΑΝΤ: ΤΑ ιδρύματα σας και οι υπηρεσίες σας δεν ήταν ειλικρινείς ποτέ για το τι συμβαίνει στη Συρία. Γι ‘αυτό και δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε αυτά που λένε. Είτε, αν το FBI λέει κάτι, δεν είναι αποδείξεις για κανέναν, ειδικά – για εμάς. Εάν πάρετε αυτές τις φωτογραφίες σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας σας, θα μπορούσαν να διατάξουν κάποια ποινική δίωξει σχετικά με αυτά; ΟΧΙ! Είναι απλά προπαγάνδα. Είναι απλά ψεύτικες ειδήσεις. Θέλουν να δαιμονοποιήσουν την συριακή κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά επιτρέψτε μου να -και να ακούω τι λέτε, αλλα να ακούω και το F.B.I. Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει προπαγάνδα λετε. Όλοι συνωμοτούν εναντίον της συριακής κυβέρνησης λέτε. Γιατί?
ΑΣΑΝΤ: Ρώτα τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα εσείς είστε αυτός που διατυπώνει τον ισχυρισμό.
ΑΣΑΝΤ: Οχι όχι. Δεν διατυπώνω ισχυρισμό. Υποστήριξαν τους τρομοκράτες, και μπορείτε να πάτε πίσω σε αυτό που είπε ο Τζον Κέρι, πριν από λίγους μήνες – και – με τη φωνή του – ότι «Βοηθήσαμε το ISIS -. και περιμέναμε τον Πρόεδρο της Συρίας να προβεί σε παραχωρήσεις» Τι σημαίνει αυτό; Ο Ομπάμα είπε σε – σε συνέντευξή του – «Ο πόλεμος στο Ιράκ δημιούργησε τον ISIS» σε μία από τις ομιλίες του. Ποίος υποστήριξε ISIS; Εμείς δεν το δημιουργήσαμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν όλο αυτό το χάος. Ποιος υποστήριξε τους αντάρτες και τους ονόμασε «μετριοπαθείς αντάρτες», ενώ στελέχωναν το ISIS και την Al-Nusra στη Συρία; Εμείς δεν το κάναμε. Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Αυτά είναι γεγονότα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς δεν δωσαμε τα χρήματα,για την υποστήριξη αυτών των τρομοκρατών. Η χώρα σας τους υποστηρίζει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία δημοσίως, και είπαν ότι τους εξόπλισαν κιολας. Εμείς δεν το κάναμε. Αυτός δεν είναι ισχυρισμός δικός μου. Είναι ο επίσημος ισχυρισμός, συμπεριλαμβανομένων του Τζο Μπάιντεν,του αντιπρόεδρου του Ομπάμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι του συνασπισμού τους βομβαρδίζουν τον ISIS στο Ιράκ και τη Συρία. Έχουν την υποστήριξη του ιρακινού στρατού στις προσπάθειές τους για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το ISIS. Πώς μπορείτε να λέτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ISIS;
ΑΣΑΝΤ: Ξεκίνησαν να συρρικνώνονται μετά τη ρωσική επέμβαση, όχι με την αμερικανικη. Έκαναν μπίζνες με πετρέλαιο στη γη μας και με εξαγωγή, χιλιάδωνβαρέλιων – με φορτηγα στην Τουρκία, χωρίς να τα δουν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και από δορυφόρους τους οι ΗΠΑ, ενώ οι Ρώσοι ήταν σε θέση να τους επιτεθούν και να τα καταστρέψουν! Καταστρέψανε όλες τις εγκαταστάσεις τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να είμαι σαφής. Σας έχω δείξει την αναφορά του F.B.I. . Σας έχω δείξει τις φωτογραφίες. Σας έχω δείξει την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Θα κάνετε έρευνες για να εξακριβωθεί εάν αυτές οι πολύ σοβαρές αναφορές είναι στην πραγματικότητα αλήθεια;
ΑΣΑΝΤ: Μου δείξατε πολλά πράγματα, αλλά δεν μου δείξατε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας έδειξα μια έκθεση του FBI.
ΑΣΑΝΤ: Οχι όχι. Δεν είναι απόδειξη καθόλου. Είναι – είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο. Τυχόν αμερικανικά ιδρύματα για μας κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης ήταν εναντίον της πραγματικότητας, ήταν το αντίθετο της αλήθειας. Δεν με νοιάζει τι λένε. Για μένα, αυτό που με νοιάζει είναι ο συριακός λαός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν λάθος να βομβαρδίζουν νοσοκομεία στο Χαλέπι;
ΑΣΑΝΤ: Ποτέ δεν βομβάρδισαμε νοσοκομεία στο Χαλέπι. Γιατί να βομβαρδίσουμε τα νοσοκομεία; Μπορείτε να πείσετε το ακροατήριό σας ότι έχουμε συμφέροντα, ετσι ώστε να έχουμε λόγο να βομβαρδισουμε νοσοκομεία; Στην πραγματικότητα αυτό είναι εις βάρος των συμφερόντων μας. Κάθε φορά που μιλάνε οι δυτικοί για το βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου, κάθε φορά λένε, «Αυτό είναι το τελευταίο νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.» Και τη δεύτερη φορά, που μιλούν για άλλο νοσοκομείο λένε ξανά το ίδιο. Μπορούμε να περάσουμε ολόκληρη τη συνέντευξη να μιλάμε για ψέματα, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για την αλήθεια και την πραγματικότητα. Θα πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι λάθος να χρησιμοποιήσετε βόμβες-βαρέλι αερίου;
ΑΣΑΝΤ: Θα πρέπει να επιλέξετε ποιο μέρος της αφήγησης είναι σωστό. Από τη στιγμή που είπατε ότι χρησιμοποιούμε «βόμβες». Τις προάλλες, είπατε – «στοχευμε στα νοσοκομεία και τα σχολεία » Έτσι, σε ποιο ψέμα θα επιλέξετε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξαν απώλειες αμάχων σε αυτόν τον πόλεμο;
ΑΣΑΝΤ: Ναι φυσικά. Κάθε πόλεμος είναι κακός πόλεμος – κάθε πόλεμος είναι ένας κακός πόλεμο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό πόλεμο. Ας συμφωνήσουμε γι ‘αυτό. Κάθε πόλεμος έχει ατύχηματα και απώλειες. Κάθε πόλεμος έχει αθώους ανθρώπους που πληρώνουν το τίμημα. Αυτό είναι το κακό για τον πόλεμο. Γι ‘αυτό πρέπει να τελειώσει αυτός ο πόλεμο. Όμως, έχοντας θύματα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας κατά των τρομοκρατών και κατά της εισβολής από το εξωτερικό μέσω των πληρεξουσίων από ξένες χώρες, όπως οι χώρες της Δύσης . Αυτό είναι αυτονόητο.

grothia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει