}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Ρωσία "κατέβασε" 36 από τους 59 Tomahawk - Δίνει υπό συριακό έλεγχο S-400, S-300 - Η Βαλτική στο στόχαστρο: Σε 24 ώρες τη σαρώνει - Μεταστάθμευση μαχητικών στα δυτικά μαζί με Iskander



Των Β.Καπούλα και Κώστα Κομποθέκρα
Σκηνικό παγκόσμιου τρόμου στήθηκε πριν την μεγάλη εβδομάδα από τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, ο οποίος παίζει το παιχνίδι του Ισραήλ και του Νετανιάχου με έμμεσο στόχο τον Άσαντ και κύριο σαφώς το  Ιράν.  
Στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτο πρωινό συμβούλιο Ασφαλείας με όλους τους εμπλεκόμενους  αξιωματούχους και το «δεξί του χέρι» τον ΥΠΑΜ  Σ.Σοιγκού για να αξιολογήσει την κατάσταση.  
Στην συνεδρίαση αποκαλύφθηκε ότι μόνο οι 23 από τους 59 πυραύλους κρουζ Tomahawk βρήκαν τον στόχο τους… Και οι υπόλοιποι; Κάπου κατέπεσαν….με τη Μόσχα να κοροϊδεύει λέγοντας «ήταν χαμηλής επάρκειας»! Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες και βίντεο από την συριακή βάση.
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η ενίσχυση της συριακής αεράμυνας. Το μόνο που κατάφερε ο Τραμπ είναι να πάρει ο Άσαντ υπό τον έλεγχο του νέα συστήματα S-400 και ποιος ξέρει τι άλλο.
Συνολικά καταστράφηκαν 6 MiG-23, ένα εκπαιδευτήριο, ένα ραντάρ και κάτι..υπνοδωμάτια.
Όλοι τους θεωρούν ως άκρως προκλητική την επέμβαση των Αμερικανών στην Συρία χωρίς καμία διεθνή νομιμοποίηση ενώ στο συριακό αεροδρόμιο υπήρχαν Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Στο αεροδρόμιο «Shayrat» στην επαρχία Χομς, στο οποίο νωρίς σήμερα το πρωί ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε μια πυραυλική επίθεση, υπήρχαν  Ρώσοι αξιωματικοί, αυτό επιβεβαιώνεται και από το αμερικανικό δίκτυο  CNN .
Ωστόσο, ούτε ο αριθμός ούτε το σημείο που βρισκόντουσαν έχει καθοριστεί όπως και εάν υπάρχουν Ρώσοι νεκροί ή τραυματίες.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη τους. Νωρίτερα, η συριακή στρατιωτική διοίκηση ισχυρίστηκε ότι αρκετοί  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά δεν έδωσε  πολλές λεπτομέρειες.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα υπάρχουν αρκετά αμερικανικά πλοία δύο εκ των οποίων εκτόξευσαν  περισσότερες από πενήντα πυραύλους Cruise TOMAHAWK προς την συριακή  αεροπορική βάση, από την  οποία, σύμφωνα με την δύση πέταξαν τα  αεροσκάφη  με τα χημικά όπλα .
«Ο στρατός των ΗΠΑ έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για Ρώσους και Σύρους στρατιωτικούς », ανέφερε  δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων.
Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι οι αμερικανικοί  πύραυλοι έπληξαν, υπόστεγα αεροσκαφών και βυτιοφόρα καυσίμων.

Ένας πιλότος σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Την ίδια στιγμή ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rouz Gettemyuller σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kommersant», δήλωσε ότι «πολλά μέλη της συμμαχίας, που γειτνιάζουν με τη Ρωσία», εντόπισαν μετακίνηση συστοιχιών πυραύλων «Ισκαντέρ» , οι οποίοι διαθέτουν πυραύλους με βεληνεκές άγνωστο…
Ο Gottemoeller δήλωσε ότι η παρουσία  πυραύλων cruise της Μόσχας αποτελεί παραβίαση της συνθήκης  μέσου βεληνεκούς των Πυρηνικών Δυνάμεων (INF).
Παρόμοιες ανησυχίες εκφράστηκαν και από άλλους  δυτικούς αξιωματούχους .
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND) Bruno Kahl σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» τόνισε ότι «η ρωσική απειλή έχει αυξηθεί».
«Η Ρωσία έχει διπλασιάσει την δύναμη μάχης της στα δυτικά σύνορα. Δεν είναι μόνο οι πύραυλοι  «Ισκαντέρ». Υπάρχει μια ποικιλία των αεροσκαφών στην περιοχή της Κριμαίας, και χιλιάδες άνδρες . Όλα αυτά θα πρέπει να θεωρηθούν  ως δυνητική απειλή« είπε ο ίδιος .
Το γεγονός ότι η Ρωσία συνεχίζει να αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής, επιτείνει το γεγονός ότι είναι σε θέση μέσα σε 24-48 ώρες να ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις .
Ο επανεξοπλισμός με νέους  πυραύλους της ταξιαρχίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, με συστήματα  «Iskander» αναπόφευκτα  ακολουθεί την συνολική αναβάθμιση των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Τουλάχιστον μία ταξιαρχία με πυραύλους  Iskander-M έχει προκαλέσει πανικό στην ΕΕ και ειδικά στην Γερμανία.
Υπάρχουν πληροφορίες για την μετακίνηση της 150ης μηχανοκίνητης μεραρχίας στα δυτικά σύνορα με παράλληλη δράση μονάδων αρμάτων μάχης  λαμβάνοντας θέση κοντά στην  Πολωνία .
Την ίδια στιγμή το ρωσικό ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις ταυτόχρονα σε Μαύρη Θάλασσα και Κασπία Θάλασσα με την συμμετοχή επιθετικών και  μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά και μαχητικών αεροσκαφών τα οποία υλοποιούν βολές με πραγματικά πυρά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «απάντηση» της Μόσχας θα είναι ηχηρή και προπάντων «θορυβώδης» με σκοπό να ανακοπεί η θέληση ΝΑΤΟ –ΗΠΑ να κάνουν την συριακή επικράτεια πεδίο βολής της συμμαχίας.    
 

 - Pentapostagma.gr : Pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει