}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ρωσία «Ο κόσμος απέχει μόλις μια τρίχα απ’ τον πυρηνικό πόλεμο - O N. Τραμπ πιο επικίνδυνος απ’ τον Κιμ Γιονγκ Ουν» - Στροφή 360 μοιρών εναντίον του πρόεδρου των ΗΠΑ από το σύνολο των ρωσικών ΜΜΕ!



Η ρωσική κρατική τηλεόραση που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου,  υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο επικίνδυνος απ’ τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αντανακλώντας με τον πιο προφανή τρόπο την αλλαγή στάσης της Μόσχας έναντι του προέδρου των ΗΠΑ.

Τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ είχαν χαιρετίσει την εκλογή του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου το Νοέμβριο, αλλά κάποιες αποφάσεις που έλαβε ο Τραμπ αφότου ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ, έφεραν σε τροχιά σύγκρουσης το Λευκό Οίκο με το Κρεμλίνο. Οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Τραμπ κατά της Μόσχας ότι κατέλαβε διά της βίας την Κριμαία, μετά την επίδειξη δύναμης με τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν και το βομβαρδισμό αεροπορικής βάσης του συμμάχου της Ρωσίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο γνωστός για τη φιλοκυβερνητική του στάση παρουσιαστής ειδήσεων Ντμίτρι Κισέλιοφ, είπε στην εβδομαδιαία εκπομπή του “Vesti Nedeli”:  «Ο κόσμος απέχει μόλις μια τρίχα απ’ τον πυρηνικό πόλεμο. Μπορεί να καταρρεύσουμε ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο προσωπικοτήτων: του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και οι δύο είναι επικίνδυνοι, αλλά ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος; Ο Τραμπ.»

Ο Κισέλιοφ υποστήριξε ότι ο Τραμπ είναι «πιο παρορμητικός και απρόβλεπτος», απ’ τον βορειοκορεάτη δικτάτορα. Πρόσθεσε ότι αμφότεροι έχουν κοινά σημεία, όπως «την περιορισμένη διεθνή εμπειρία, την φιλοπόλεμη διαθεση, το απρόβλεπτο του χαρακτήρα.»
Αλλά κατά την άποψη του Ρώσου παρουσιαστή ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν προκαλεί τόσο φόβο όσο ο Αμερικανός πρόεδρος επειδή δείχνει έτοιμος για συνομιλίες, δεν έχει επιτεθεί σε άλλες χώρες, ούτε έστειλε αρμάδα στις ακτές των ΗΠΑ.
Σωσίες του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ ΟΥν ποζάρουν σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να πει κατά πόσον οι απόψεις του Κισέλιοφ συνάδουν με εκείνες του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας μόνον:

«οι θέσεις του είναι κοντά, αλλά όχι πάντα.»
Μετά την απρόσμενη νίκη του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρώσος παρουσιαστής έπλεκε το εγκώμιο του μεγιστάνα του real estate, προβλέποντας αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, που είχαν επηρεαστεί αρνητικά απ’ την εμπλοκή της Μόσχας στην Ουκρανία και τη Συρία.
Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει υλοποιήσει ακόμη τις προεκλογικές υποσχέσεις του περί επανέναρξης των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ αντιμετώπισε πιέσεις προκειμένου να πάρει αποστάσεις απ’ τη Μόσχα εν μέσω του σκανδάλου για τις διασυνδέσεις συνεργατών του με το Κρεμλίνο.
Κι άλλα κρατικά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υπαναχώρησαν στην αρχική τους ευφορία για τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στο παρελθόν τον τόνο έδινε ο Κισέλιοφ κι η παρέμβασή του συνιστά την πιο σθεναρή ως τώρα στάση έναντι του προέδρου των ΗΠΑ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεταστροφή των ρωσικών ΜΜΕ αντανακλά και στο κοινό, που ενημερώνεται ως επί το πλείστον απ’ την τηλεόραση για τις εξελίξεις.
Σφυγμομέτρηση του κρατικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων VtsIOM δείχνει ότι το ποσοστό των Ρώσων που έχουν αρνητική άποψη για τον Τραμπ εκτοξεύθηκε στο 39% από 7% τον περασμένο μήνα, ενώ ενισχύθηκε η δυσπιστία και το αίσθημα απογοήτευσης έναντί του.
«Το αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα στη Συρία ήταν “ψυχρολουσία” για πολλούς Ρώσους. Η επιθετική συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ αναβίωσε την δυσπιστία έναντι της Αμερικής, που χαρακτήριζε τη ρωσική κοινωνία τις τελευταίες δύο δεκαετίες», λέει ο διευθυντής του VtsIOM, Βαλερί Φεντόροφ.
Αν και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζαν στο Κρεμλίνο, αξιωματούχοι λένε ότι εξακολουθούν να επιθυμούν βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ..
Κατ’ ιδίαν λένε μάλιστα ότι θεωρούν πολλές από τις θέσεις του Τραμπ παρόμοιες ή ενδεχομένως και σκληρότερες από εκείνες του Ομπάμα…

Pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει