}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Επίδομα τέκνων 2017- ΟΓΑ Α21: Δείτε πότε θα πληρωθεί το οικογενειακό επίδομα

Σε μερικές ημέρες, χωρίς αυτό να γίνεται πιο συγκεκριμένο, θα δοθεί η α΄ δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ (oga.gr), ωστόσο θα είναι ψαλιδισμένο, με τον Οργανισμό να εκδίδει ανακοίνωση ώστε να καθησυχάσει τον κόσμο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Εδώ και 4 χρόνια το Οικογενειακό Επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21 μετά την συμπλήρωση της φορολογική δήλωσης, οπότε και ελέγχονται μέσω του συστήματος του TAXIS NET τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.



 Όμως, όπως είναι γνωστό η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό.
Επειδή το Οικογενειακό Επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους εδόθη ήδη από το 2016 ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.
Η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι για την βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.
Επίδομα τέκνων 2017- ΟΓΑ
Ειδήσεις: Άσχημα νέα για τους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (www.oga.gr) καθώς τα χρήματα της πρώτης δόσης όχι μόνο θα καθυστερήσουν αλλά θα είναι και τα μισά.
Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου.
 Τα χρήματα ωστόσο δεν θα είναι όλα αφού το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 50%.
Το γιατί είναι άγνωστο καθώς όπως δήλωσε η πρόεδρος των τριτέκνων Αττικής Μ. Ναυροζίδου, ο ΟΓΑ έχει ολόκληρο το ποσό στη διάθεσή του αλλά δεν προχωράει στην πλήρη καταβολή του.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα πιστωθούν μόνο στους δικαιούχους που έλαβαν το επίδομα και πέρυσι καθώς οι νέες δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαριστεί και έτσι οι νέοι δικαιούχοι θα αποκλειστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει