}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Επικίνδυνα παιχνίδια του Τσίπρα στη Θράκη

Με άρωμα εκλογών, επιλεκτική παροχολογία, επαφές με τουρκόφρονες και υψηλές δόσεις ρατσισμού εις βάρος των χριστιανών της Θράκης, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί θυμηδία και έντονους προβληματισμούς 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη έχει δημιουργήσει πλείστες όσες αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς, ενώ δημιουργεί επιπλέον ισχυρούς προβληματισμούς ως προς την δημοκρατική ποιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού, τις κομματικές σκοπιμότητες που
όζουν προεκλογικής περιόδου, αλλά και τις πιθανές μη δημοσιεύσιμες πολιτικές επαφές και συμφωνίες που προέκυψαν (κατόπιν εντολής;) μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και τις μετέπειτα πολλές τηλεφωνικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο – σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας  επισκέφθηκε την Ξάνθη, και την Κομοτηνή όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση και στη συνέχεια θα μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου και διανυκτέρευσε...

Παιχνίδια με τα εθνικά θέματα και άρωμα… εκλογών

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη, εκτός του ότι ανακοινώθηκε λίαν προσφάτως, θέτει μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που συνδέονται άμεσα με τα εθνικά συμφέροντα και την ελληνική κυριαρχία (λόγω των πρόσφατων θεμάτων που ανακίνησε ο Ερντογάν περί της συνθήκης της Λοζάνης, λόγω των αγαστών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς που έχουν άμεση σύνδεση και στήριξη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και λόγω των ίσων διαρρέονταν μέχρι σήμερα από τον ελληνικό Τύπο περί «παράδοσης της Θράκης στην Τουρκία» και την λειτουργία μιας ημιεπίσημης συγκυριαρχίας της Ελλάδας και της Τουρκίας στην περιοχή αυτή).

Έτσι, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί πλείστα όσα ερωτήματα, ως προς την πραγματική ατζέντα που καλύπτει τις «ανάγκες» υλοποίησής της. Ερωτήματα που συνάδουν στον απόλυτο βαθμό τόσο με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ (και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα) περί μη ύπαρξης συνόρων, των προβλημάτων που έχουν προκύψει μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαιτίας της άρνησης κατανόησης της πραγματικότητας επί των ελληνοτουρκικών και ιδιαίτερα επί του Κυπριακού προβλήματος. 
Ταυτόχρονα, όμως, δημιουργείται ένα πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την προεκλογική σκοπιμότητα της συγκεκριμένης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη, από όπου εικάζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει μια άτυπη προεκλογική περίοδο ξεκινώντας άμεσες επαφές (αλλά και ύποπτες παροχές) με στελέχη των τουρκοφρόνων, ελπίζοντας στην συσπείρωση των μουσουλμανικών ψήφων (θεωρείται δεδομένο πως οι ψήφοι των χριστιανών της Θράκης θα απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο τους ποσοστό) που επηρεάζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, επαναλαμβάνοντας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τα σταλινικά ποσοστά των τελευταίων εκλογών.

Επιλεκτική επίσκεψη σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη προκάλεσε και τους πλέον αδιάφορους. Κι αυτό επειδή ο κάτοικος του Μαξίμου επέλεξε να επισκεφθεί μόνο το μειονοτικό (ιδιωτικό) Γυμνάσιο – Λύκειο του νομού, αρνούμενος να επισκεφθεί κάποιο δημόσιο σχολείο της πόλης. Αυτή η επιλογή αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αδιαφορούν - περιφρονούν για τους χριστιανούς κατοίκους της Ξάνθης, αλλά εισάγει και μια σειρά ερωτημάτων που συνδέονται άμεσα (λόγω της τοπογραφικής ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου σχολείου) με την πιθανότητα συνάντησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) που έχουν έμμεσες, άμεσες έως και εξαρτημένες σχέσεις και επαφές με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. 

Οι δικαιολογημένοι ψίθυροι των κατοίκων της πόλης της Ξάνθης έχουν δημιουργήσει ένα νέφος ανασφάλειας τόσο για την περιοχή της Θράκης, όσο και σε αυτή καθεαυτή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο (ιδιωτικό) μειονοτικό σχολείο, στο οποίο αποκλείστηκε από τις αστυνομικές αρχές η πρόσβαση. Έχει, άραγε κάποιους να φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας τους κατοίκους της περιοχής; Αν όχι γιατί «αποστειρώνεται» ο περιβάλλοντας χώρος της επίσκεψής του στην Ξάνθη; Αν φοβάται, μπορεί να εξηγήσει ο ίδιος που περιστρέφεται η βάση των φόβων του;


Οι ψίθυροι αυτοί έγιναν κραυγές, όταν κατά την επίσκεψή του στο ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο έτυχες της υποδοχής των γνωστών κύκλων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, των γνωστών παρακρατικών τουρκοφρόνων που συκοφαντούν την Ελλάδα και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους…

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές. Δύο μαθήτριες του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν.

Αμέσως, ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής. Οι τάξεις δεν επαρκούν, γι’ αυτό λειτουργούν 18 τμήματα το πρωί και 4 το απόγευμα, σε κάθε αίθουσα συνωστίζονται 40 μαθητές και η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή. Στο σχολείο διδάσκουν περίπου 42 καθηγητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε στους μαθητές ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες (τονίζουμε πως το σχολείο είναι ιδιωτικό και απορούμε πως η κυβέρνηση θα εργαστεί για να αυξήσει την χωρητικότητα ενός ιδιωτικού σχολείου, δηλαδή με ποιό νομικό καθεστώς θα παρέμβει για να αυξήσει τα έσοδα του μουσουλμάνου ιδιοκτήτη...!), ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες. 


Αξιοσημείωτη ήταν η ευδιαθεσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -σε πλήρη αντίθεση με την συμπεριφορά του κατά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα- σκόρπισε πολλά χαμόγελα και έβγαλε πάρα πολλές selfies.
Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «δεν ήρθα για ομιλίες εδώ. Εδώ ήρθα για να σας πω πόσο νοιαζόμαστε για τα παιδιά που πάνε στα σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Και πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες και όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν ένα ιερό δικαίωμα: Το δικαίωμα στη γνώση» (προφανώς ξέχασε ή δεν γνωρίζει πως στην Ξάνθη υπάρχουν εκτός από ιδιωτικά μειονοτικά και δημόσια σχολεία με παιδιά χριστιανών...)


Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο πρωθυπουργός επισήμανε:
«Όλοι οι πολίτες και όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν ένα ιερό δικαίωμα, το δικαίωμα στη γνώση. Και εμείς έχουμε μια μεγάλη υποχρέωση. Την υποχρέωση να φροντίσουμε ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη, να είναι ουσιαστική για κάθε παιδί, για κάθε αγόρι, για κάθε κορίτσι, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο και το πανεπιστήμιο.
Θέλω να σας ζητήσω μέσα από την καρδιά μου να αγαπήσετε το σχολείο σας, να αγαπήσετε τους δασκάλους σας, να αγαπήσετε τη γνώση. Το μάθημα όσο και αν μερικές φορές μοιάζει σαν μια ρουτίνα, πολλές φορές μας κουράζει, όμως είναι αυτό το οποίο θα μας δώσει ίσως το σημαντικότερο εφόδιο στην εποχή μας, μια εποχή που έχει αλλάξει. Βλέπω όλους σας είσαστε με ένα κινητό στο χέρι και με βιοντεοσκοπείτε τούτη την ώρα. Ίσως σε λίγο να το ανεβάσετε και στο facebook και να το δούνε και άλλοι συνομήλικοί σας σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή που συναντιόμαστε. Νέες τεχνολογίες, λοιπόν, μας έχουν οδηγήσει σε μια νέα εποχή, παρ’ όλα αυτά είναι αναντικατάστατη η μαθησιακή διαδικασία και η προσωπική σας επαφή με τους δασκάλους τις δασκάλες τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας.
Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να επισκεφθώ το σχολείο σας για να σηματοδοτήσω ότι για μας η γνώση, τα σχολειά μας, θα είναι προτεραιότητα. Και δεν χωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα με τον Θεό τον οποίο πιστεύουν, δεν χωρίζουμε τα παιδιά ανάμεσα σε μειονοτικά και πλειονοτικά, για μας όλα τα παιδιά είναι το ίδιο και έχουν ίσα δικαιώματα. Είσαστε όλοι και όλες Έλληνες πολίτες και έχει υποχρέωση η πολιτεία να σας δώσει τα πάντα, όλα τα εφόδια για να προκόψετε.
Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να ανταποδώσετε αυτή τη δυνατότητα, κάνοντας πρώτα από όλα τις οικογένειές σας περήφανες για την προκοπή σας, αλλά και τον τόπο σας, κάνοντας τους εαυτούς σας να φτάσουν ψηλά, ανεξάρτητα από το τι θα κάνετε όταν μεγαλώσετε. Σας εύχομαι να κάνετε αυτό που θέλετε και είναι πολύ σημαντικό κανείς να έχει τη δυνατότητα και την επιλογή να σπουδάσει αυτό που θέλει. Ανεξάρτητα όμως από το αν θα περάσετε ή όχι σε μια ανώτερη ή ανώτατη σχολή να γνωρίζετε πως ό,τι και αν κάνετε, αυτά τα χρόνια είναι τα πιο δημιουργικά σας.
Παίρνετε εφόδια αναντικατάστατα για το μέλλον σας. Αγαπήστε λοιπόν τη γνώση, αγαπήστε τους δασκάλους σας, δώστε όλες σας τις δυνάμεις για να προκόψετε. Και εμείς αυτό που έχουμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι του χρόνου, αν καταφέρω εγώ ή κάποιος άλλος από την κυβέρνησή μας να σας επισκεφθεί, δεν θα είσαστε τόσο στενάχωρα. Θα έχουμε φροντίσει να έχετε τη δυνατότητα να στεγαστείτε και σε κάποιες άλλες αίθουσες ώστε να μην υπάρχει τόσος μεγάλος υπερπληθυσμός σε ένα τόσο μικρό χώρο και να μπορεί το σχολείο σας να είναι μόνο πρωί και όχι πρωί και απόγευμα».

Αξίζει να σημειωθούν τα χαμόγελα ευχαρίστησης των γνωστών τουρκοφρόνων της περιοχής, όταν μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα συζητούσαν μεταξύ τους στο προαύλιο του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου της Ξάνθης. 

Παροχή πρόσβασης στην ελληνική τηλεόραση, με οσμή οικονομικού σκανδάλου

Ο Τσίπρας επισκέπτεται την Θράκη, αλλά φέρνει και «δώρα» (μόνο) για τους μουσουλμάνους της περιοχής. Έτσι, χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, του νόμου που αφορά την υλοποίηση κυβερνητικού προγράμματος μέσω του οποίου οι μουσουλμάνοι της Θράκης θα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το πρόγραμμα αφορά 120.000 μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης και είναι ύψους 3,72 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δράση υλοποιείται με τη χορήγηση δημόσιας επιχορήγησης, μέσω της οποίας κάθε δικαιούχος θα επιλέγει τον πάροχο και το πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδιο Κοινωνικών Δράσεων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών», που χρηματοδοτείται από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Φορείς υλοποίησής του αποτελούν οι Πρωτοβάθμιοι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θράκης.

Και κάπου εδώ, αρχίζουν τα… μυστήρια. Ναι μεν ήταν απαράδεκτη η μη παροχή τηλεοπτικού σήματος και πρόσβαση των μουσουλμάνων της Θράκης στην ελληνική τηλεόραση, ναι μεν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έπρεπε να σταματήσει με κυβερνητική παρέμβαση, αλλά αυτή η κατάσταση αφορούσε περί τους 30.000 – 40.000 κατοίκους των ορεινών περιοχών στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και όχι στο σύνολο των μουσουλμάνων της Θράκης, δηλαδή και στους κατοίκους των ημιορεινών ή πεδινών περιοχών που είχαν και έχουν πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση. 
Σύμφωνα με το υπουργείο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 30.000 οικογένειες, ενώ στην πραγματικότητα αφορά περί τις 8.000 οικογένειες ορεσίβιων μουσουλμάνων (Πομάκων) της Θράκης. 

Και στο σημείο αυτό, δικαιολογημένα καταθέτουμε μια σειρά από ερωτήσεις:
➠ Γιατί να γίνουν έξοδα για όσους μουσουλμάνους βλέπουν ήδη ελληνική τηλεόραση; 
➠ Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και για τους χριστιανούς που μένουν σε ημιορεινές ή πεδινές περιοχές;
➠ Υπάρχει κάποια ανισότητα, κάποιος διαχωρισμός, κάποιο ρατσιστικό στοιχείο εις βάρος των χριστιανών κατοίκων της Θράκης; 
➠ Ή μήπως το πρόγραμμα απευθύνεται τελικά μόνο στους Πομάκους των ορεινών περιοχών οπότε και το κόστος είναι δυσθεώρητο ως προς την πραγματικότητα (το ίδιο το υπουργείο του κ. Παππά κοστολογεί με 124 ευρώ την κάθε σύνδεση με βάση τις 30.000 οικογένειες του συνόλου των μουσουλμάνων της Θράκης) και περίπου 2,7 εκατομμύρια κάνουν "φτερά" προς άγνωστη κατεύθυνση;
➠ Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός, κ. Παππάς, που υπέγραψε την απόφαση να εξηγήσει το πλεόνασμα των 2.7 εκατ. ευρώ επί του κονδυλίου; Ή, έστω, μπορεί να εξηγήσει γιατί περιθωριοποιούνται και εξαιρούνται (μειωτική και ρατσιστική συμπεριφορά) οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης που πιθανότατα δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση; 
➠ Πόσο θα είναι το κόστος, τελικά, ανά σύνδεση και που θα κατευθυνθούν τα χρήματα που θα περισσέψουν από την συγκεκριμένη κυβερνητική παρέμβαση;
➠ Επειδή παλαιότερα (προ διετίας) είχε υπάρξει ένα δωρεάν πρόγραμμα του ΟΤΕ προς τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, γιατί η κυβέρνηση δεν ζήτησε μια κοινωνική προσφορά από τον ΟΤΕ, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το ελληνικό δημόσιο σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα;
Τελικά πρέπει να υποθέσουμε πως «λεφτά υπάρχουν», μόνο για να καλύπτονται κομματικές – εκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης ή πρέπει να υποθέσουμε πως η κυβέρνηση διαθέτει χρήματα για οποιονδήποτε δεν είναι χριστιανός;

Με διαφήμιση στο Facebook καλούν κόσμο στην Κομοτηνή!

Με διαφήμιση στο Facebook ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει κόσμο στην ομιλία του Τσίπρα στην Κομοτηνή. Νέα ήθη, νέα έθιμα... Ίσως να βοηθήσουν και τα λεωφορεία με τους μετακινούμενους κλακαδόρους, ίσως να βοηθήσουν και υποσχέσεις των τοπικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ...


Άνθιμος: «Χωρίζουν τον ελληνικό λαό ανάλογα με το θρήσκευμα. Είναι σκάνδαλο!»

Μόνο ως δικαιολογημένη οργή μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, ως προς την ποιότητα δημοκρατικού ήθους και την μεστή ρατσισμού επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη.

Έτσι, Ιδιαίτερα ανήσυχος αλλά και ενοχλημένος, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93,6 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, σχετικά με την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη και, κυρίως, με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Ἀνθιμος μίλησε αρχικά για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην περιοχή, σημειώνοντας:
«Με ξάφνιασε ο ερχομός του πρωθυπουργού της χώρας σε μια περιοχή όπως είναι η Θράκη και δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για την παρουσία του εδώ σε μία περιοχή που αμφισβητείται από την γειτονική χώρα. Σε αυτή την συγκυρία έρχεται ο πρωθυπουργός για τον οποίο μαθαίνω ανεπισήμως και εξωδίκως ότι θα πάει στο λιμάνι και δεν θα συναντήσει κανέναν από εμάς αν και του ζητήσαμε μία επικοινωνία για θέματα γενικότερα της περιοχής μας, ακόμη και να του εκφράσουμε την αγωνία μας για τα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Και αυτό γιατί βλέπουμε πολύ χλιαρή την απάντηση της πατρίδας μας».
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης εμφανίστηκε απορημένος για την επιλογή του Πρωθυπουργού να επισκεφθεί μόνο δύο μειονοτικά σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, χωρίς να έχει άλλες επαφές ,ιδίως, στην Αλεξανδρούπολη.
«Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού βλέπω ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που έκαναν παλαιότερα οι κυβερνήσεις, να εγκαταλείπουν την πλειονότητα και να επισκέπτονται για λόγους θεαματικούς και φολκλορικούς την μειονότητα. Εμείς νοιαζόμαστε για την μειονότητα και πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όχι να συμβαίνει αυτό που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Με αυτό τον τρόπο κοροϊδεύουμε και την μειονότητα και την πλειονότητα» τόνισε ο κ. Άνθιμος και συνέχισε: «Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμε δεν θα συναντήσει κανέναν. Ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη που του ζητήσαμε και συνάντηση. Απλώς διέρχεται και θα πάει σε μειονοτικά σχολεία κοροϊδεύοντάς την για ακόμη μία φορά. Δεν με αναπαύει αυτή η τακτική , η οποία είναι παλαιότερη, ήταν πολιτικάντικη και κομματική και ξέρουμε ότι δεν απέδωσε. Τα θέματα που μας απασχολούν εδώ δεν είναι της μειονότητας ή της πλειονότητας, είναι θέματα που απασχολούν συνολικά τον πληθυσμό της Θράκης. Επομένως τι νόημα έχει να πάμε σε ένα σχολείο μειονοτικό. Για το δείξουν οι κάμερες; Ε! Όχι, τελείωσε αυτή η πολιτική της δημοσιότητας και της κάμερας. Τα θέματα της περιοχής είναι πολύ σημαντικότερα από το τι θα δείξει η τηλεόραση. Τα προβλήματα που έχει η μειονότητα είναι ίδια με τα προβλήματα όλων των πολιτών της χώρας . Εκτός κι αν η πολιτεία σκύβει στα προβλήματα των πολιτών ανάλογα με το θρήσκευμά τους. Αν είναι έτσι τότε να το δούμε το θέμα σε άλλη βάση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι οι ανοησίες που λέει η πολιτεία να βγάλουμε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός να πάει να επισκεφθεί την μειονότητα την θρησκευτική. Αφού δεν θέλουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες και το βγάλαμε, τώρα προς τι ξανά αυτή η διαχωριστική γραμμή; Επίσκεψη στην μειονότητα την θρησκευτική. Και η πλειονότητα; Κάνουμε ένα τεράστιο λάθος και η εικόνα που δίνουμε είναι, δυστυχώς, παλιομοδίτικη. Παλιομοδίτικη, παλαιοκομματική περασμένου τύπου και αποτυχημένης μορφής».
Στο τέλος της παρέμβασής του ο κ. Άνθιμος ήταν ιδιαίτερα καυστικός και σκληρός στην κριτική του τόσο προς την σημερινή όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς τους στο μειονοτικό:
«Δεν είμαι διατεθειμένος να απειλούμαι από κανέναν. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου απειλεί την μισή πατρίδα μου και η ελληνική κυβέρνηση να απαντά τέτοιο χλιαρό τρόπο. Και μάλιστα να κάνει τα γλυκά μάτια, σε μια τέτοια περιοχή, με μια πληθυσμιακή ομάδα, που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά ο κόσμος φοβάται την Τουρκία. Σας το λέω υπεύθυνα. Εδώ γίνεται ολόκληρη εκστρατεία στην Ευρώπη προκειμένου να μην πολωθούν οι θρησκευτικές μειονότητες. Και εδώ έχουμε επίσκεψη του πρωθυπουργού στην θρησκευτική μειονότητα, γιατί δηλαδή; Η ελληνική κυβέρνηση -και η σημερινή δυστυχώς – όπως και οι παλιότερες, χωρίζουν τον ελληνικό λαό, ανάλογα με το θρήσκευμα. Αυτό το καταγγέλλω! Μια ελληνική κυβέρνηση που διαχρονικά ήθελε να ξεπεράσουμε τις θρησκευτικές διαφορές και πολώσεις. Όπως θα το κατήγγειλα αν συνέβαιναν τέτοιες διακρίσεις εις βάρος της μειονότητας και υπέρ της πλειονότητος της θρησκευτικής. Δεν μπορεί να χωρίζουμε τον λαό ανάλογα με το θρήσκευμα. Αυτό είναι απαράδεκτο πανευρωπαϊκά. Το βλέπαμε και παλιότερα να συμβαίνει αυτό με πολιτικούς να έρχονται στην Θράκη και να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στον Εχίνο, όπως για παράδειγμα έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη και έγινα τα πράγματα μαντάρα εδώ εξαιτίας της πολιτικής εκείνης της γυναίκας. Και τώρα αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση. Πάλι τα ίδια; Δεν διδάχτηκαν τέλος πάντων τίποτα; Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδάσκει τίποτα; Γιατί έρχεται τώρα η κεντρική κυβέρνηση και παραμελεί την πλειονότητα; Εάν πήγαινε σε ένα σχολείο δημόσιο όπου υπάρχουν μέσα μουσουλμανάκια, αν πήγαινε και σε μία άλλη εκδήλωση που θα είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι. Αυτό πρέπει να κάνει. Αλλά να πηγαίνει επιλεκτικά σε δύο μειονοτικά σχολεία, αυτό είναι σκάνδαλο πανευρωπαϊκό. Χρειάζεται να το καταγγείλω στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σκάνδαλο αυτό!» 
ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

ΥΓ: Και μπορεί μεν ο Αλέξης Τσίπρας ως περιοδεύων πρωθυπουργός να δήλωσε δημοσίως πως "δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών", αλλά ξέχασε πως η δική του πολιτική συμπεριφορά, η δική του ρατσιστική συμπεριφορά προς τη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Θράκης, είναι τα δικά του πολιτικά παιχνίδια που καθιστούν τον ίδιο ως υπεύθυνο μιας ιδιότυπης αντίληψης περί ισότητας και της ισονομίας των πολιτών, αλλά και περί της ίδιας της δημοκρατίας και των αρχών της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει