}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η σφαγή στη Σμύρνη

Του Νικολάου Κουκουλάρη
Η σφαγή στη Σμύρνη Ευχαριστώ τον Θεό που μου επέτρεψε και είχα την δυνατότητα το 2006 να δωρησω στην εκκλησία των Αγίων Αναργυρων της Νέας Ιωνιας μια εικόνα των Αγίων Μαρτύρων της Μικρασιατικής σφαγής της Σμύρνης του 1922 με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου μου αδελφού Βασίλη.
Επίσης συγκινούμε οταν θυμάμαι οτι με την βοήθεια των Μακαριστων Μητροπολιτών Τιμόθεου Νέας Ιωνιας και Τίτου Χαρτούμ κατάφερα να εκδοσω χειρόγραφες επιστολές του Αγίου Χρυσοστομου Σμύρνης, που αφορούσαν αιτήματα της Μητροπόλεως του προς την Ελληνική κυβέρνηση.
Όσο ζω θα συνεχίσω να βιώνω και να φυλάγω μέσα στην ψυχή μου τις παρακαταθήκες που μου παρέδωσαν όλοι τους.
Ειναι δυσάρεστο να φαντάζεσαι τον τόπο σου η το χωριό καταγωγής σου και να το γνωρίζεις οταν ήσουν παιδί απο τις περιγραφές των παππούδων σου διχως να μπορείς να το γνωρίσεις και να ζήσεις. Η σφαγή της Σμύρνης ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και κορυφώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922 ανήμερα της εορτής του ΣΤΑΥΡΟΥ. Σαν Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος το κείμενο που θα διαβάσετε , εάν το διαβάσετε το αφιερώνω στους παππούδες μου Νικόλαο και Βασίλειο και στις γιαγιάδες μου που τις έλεγαν και τις δυο Ελένη.
Ειναι ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1 - Η Τουρκία εναι << κράτος >> περισσότερο και λιγότερο << έθνος >>. Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας το 1965 δημοσίευσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός της ( 62.000.000) αποτελείται απο 52 εθνότητες που περιλαμβάνει μονον 25% - 30% Τούρκους ( δηλ περίπου 20.000.000) Οι υπόλοιποι ειναι κυρίως 12.000.000 Αλεβηδες , 70.000 Γιουρουκοι , 20.000.000 ΚΟΥΡΔΟΙ , 1.000.000 Τσερκεζοι, καθώς και λαοί Γεωργιανοί , Αζεροι, Ελληνες, Ραχτατζηδες , κ.λ.π κ.λ.π
2 - Η Ιστορία των Οθωμανών ξεκινά στον 13ο αιώνα Μ. Χ και έκτοτε αποτελεί την ΜΑΣΤΙΓΑ του Δυτικού πολιτισμού. Είχαν ήδη προηγηθεί ( 11ος αιώνας Μ.Χ ) οι ομόφυλοι τους Σελτζούκοι που απορροφήθηκαν απο τους Οθωμανούς.
3 - Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ειναι η μόνη που δεν έδωσε ούτε ΜΙΑ καινούργια ιδέα στον παγκόσμιο πολιτισμό παρεκτός σφαγές, γενοκτονίες,λεηλασίες , εξισλαμισμους, αρπαγές ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ και καταστροφές.
4 - Ο Ελληνισμος ιδιαίτερα υπέστη και υφίσταται διωγμούς , γενοκτονίες , σφαγές , κατακτήσεις απο τους Τούρκους μέχρι και σήμερα.
5- Ο 20 ος και μονον αιώνας καταγράφει στο παθητικό της Ιστορίας μας , τόσα δεινά που θα απαιτούσαν βιβλία ( όχι βιβλίο ) για να περιγράφουν δεινά απο τους Τούρκους.
6 - Ενδεικτικά μονον ας ληφθούν υπ'οψιν τα παρακάτω :
1913 : Πραξηκοπημα του Εμβέρ πασα και σφαγές Ελλήνων και Βουλγάρων ( Σερεκιοι, παλαιά και νέα Φωκαια, Καρατσαοβα , κλπ κλπ με πρόθεση την εκκαθάριση της Δυτικής Μικρας Ασίας και της Ανατολικής Θράκης απο τους παραπάνω πληθυσμούς.
1916 - 1923 : Σφαγές Ποντίων ( Γενοκτονία ) 353.000 Ελληνες εξολοθρεύτηκαν.
1919 - 1921 : Εκτοπισμός και εξορία του ανδρικού πληθυσμού της Μικρας Ασίας . Επέστρεψαν περίπου οι μισοί!
1922 Σεπτέμβριος : Η Σφαγή της Σμύρνης !
1941 : Επιβολή του ληστρικού φόρου varlik στους Ελληνες κατοίκους της Μικρας Ασίας ( κατα παράβαση του νόμου 602 του 1930 ) . Ποινή για την μη καταβολή του φόρου : Εξορία στο Αραράτ , δήμευση της περιουσίας η φυλάκιση.
6 - 7 Σεπτεμβρίου του 1955 ( τα περίφημα Σεπτεμβριανα ) Διακόσιοι βιασμοί , 20 δολοφονίες , εκατομμύρια δολάρια οι υλικές καταστροφές , σε μαγαζιά , σε ναούς , απο μια πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση του Τουρκικού όχλου σε καθετί Ελληνικό στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη. Το ηθικό πλήγμα υπήρξε πολύ ΥΠΕΡΤΕΡΟ του οικονομικού και εθνικού.
1964 - 1965 : Καταργώντας η Τουρκία ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ την συνθήκη της Άγκυρας του 1930 απελαυνει 42.000 Ελληνες απο την Κωνσταντινούπολη κυρίως, αλλα και απο άλλου!
1964 - Με μυστικό νόμο ( 1062 ) κρατικοποιει τις περιουσίες των Ιμβρίων και απο 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σήμερα αριθμεί ΜΟΛΙΣ ( 600 ) συνολικά. Ο Μητροπολίτης Ιμβρου εξορίστηκε στην Ανατολή!!
1975 : Εισβολή στην Κύπρο και κατοχή στο 40% του εδάφους της.
ΣΗΜΕΡΑ
α) Η Τουρκία διατηρεί το casus belli στην περίπτωση της καθ'ολα νόμιμης επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο!
β) Κατέχει το 40% του Ελληνικού κυπριακού εδάφους!
γ) Αρνείται να πληροφορήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους 1613 αγνοούμενους κατα την εισβολή στην Κύπρο!
δ) Κρατάει κλειστει την θεολογική σχολής της Χάλκης!
ε) Κατεδαφίζει τους ναούς μας στην επικράτεια της η τους μετατρέπει σε τζάμια η τεμένη (σχολές θεολ μουσουλμανικές )
στ) Απειλεί το πατριαρχείο διαρκώς προκαλώντας και καθυβριζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
ζ) Παραβιάζει διαρκώς και ασυστόλως τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο μας.
η) Αμφισβητεί νησιά και νησίδες στο Αιγαίο και άλλου καθώς και ολόκληρη την Θράκη μας ως προς την Ελληνικότητα τους.
ια) Ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του << στρατηγικό βάθος >> δηλώνει απερίφραστα οτι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο που σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει ( εκδόσεις ποιότητα - Ιούνιος 2010 )
ιβ) Στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν προ του 1940 350.000 Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ΣΗΜΕΡΑ << σε καιρό ειρήνης >> έχουν απομείνει μόλις 2.000 κυρίως ηλικιωμένοι!!
ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;
Υ.Γ
Το ουσιαστικότερο και υψηλότερο περιεχόμενο της Ανθρώπινης φύσης ειναι η ΠΑΤΡΙΔΑ και η ΠΙΣΤΙΣ και για τούτο ο Διονύσιος Σολωμος άφησε να φυλαγουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ( Σολωμος : ελεύθεροι πολιορκημένοι )

Πηγή:http://www.thepressroom.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει