}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΑΝΑ ΤΖΑΜΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

ayasofya_muzesi_hunkar_kasrinda_bayram_namazi_kilindi

cebdceafcebacebfcf8o1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέα προκλητική ισλαμοποίηση του ιερού χώρου της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης προέβηκαν οι Τούρκοι, επί τη ευκαιρία της μουσουλμανικής εορτής του Μπαιράμ.

Σύμφωνα με την δήλωση – ομολογία του διευθυντή του μουσείου της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, Heyrullah Cengiz, φέτος για πρώτη φορά έγινε μουσουλμανική τελετή μέσα στον χώρο του ναού για την ισλαμική εορτή του Μπαιράμ.

2016091210553819_1b24c70afff5edfbcb99d72f78c0014b

Όπως ανέφερε με πανηγυρικό ύφος ,για πρώτη φορά μετά το 1935 που η Αγία Σοφία με νόμο έγινε μουσείο, (και σήμερα είναι υπό την προστασία της OYNESCO), τελέστηκε το bayram namaz, δηλαδή η μουσουλμανική τελετή του Μπαιράμ παρουσία περίπου 100 πιστών.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι και παρά τις έντονες διεθνείς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την μετατροπή του μεγάλου συμβόλου της Χριστιανοσύνης την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε τζαμί προχώρησαν σε νέα βεβήλωση του χώρου.

Εμείς για ανταπόδοση ας… γεμίσουμε με τζαμιά όλη την επικράτεια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει