}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η γη που ματώναμε...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τα δελτία τοπικών ειδήσεων στα κανάλια της περιφέρειας έδειχναν χθες απελπισμένους αγρότες και μικρομεσαίους παραγωγούς να δείχνουν την κατεστραμμένη τους περιουσία και σοδειά και να κλαίνε εκλιπαρώντας τον ΕΛΓΑ να τους πετάξει ένα κομμάτι ψωμί-αποζημίωση, ίσα-ίσα να μην πεθάνουν αυτοί και τα παιδιά τους.


Πολλοί απ' τους νέους αγρότες, που είναι και το πιό δυναμικό και τολμηρό σε νέες μεθόδους καλλιέργειας κομμάτι της αγροτιάς, δήλωναν πως αν δεν αποζημιωθούν, αν το κράτος δεν σκύψει πάνω απ' τα ολοφάνερα προβλήματά τους, θα αναγκαστούν να μην ξανακαλλιεργήσουν, και να εγκαταλείψουν την γη τους χέρσα.

Ας μην αγωνιούν.
Αυτό ακριβώς θα γίνει.
Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς θέλουν (οι τοκογλυφο-δωσίλογοι) να γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο.
Αν θα το πετύχουν είναι άλλο θέμα.
Πάντως με αυτά τα μέτρα που παίρνουν εναντίον του πρωτογενούς τομέα, με ΕΝΦΙΕΣ στα αγροτεμάχια, ακόμα και στις μη ρευματοδοτούμενες αποθήκες, στις παράγκες και στ' αλώνιαμε απαγόρευση συγκεκριμένων καλλιεργειών, με την αναγκαστική σπορά συγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων σπόρωνμε τον έλεγχο, φορολόγηση, και κλείσιμο πηγαδιών και γεωτρήσεωνμε την σταδιακή κατάργηση του αφορολόγητου για το πετρέλαιο κίνησης των γεωργικών μηχανημάτων,  με τον ΦΠΑ στα ύψη για φάρμακα, υλικά και λιπάσματαμε την δραματική καθυστέρηση απόδοσης της οποιασδήποτε αποζημίωσης - ελεημοσύνης απ' το κράτοςέχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να πετύχουν τον στόχο τους.
Που δεν είναι άλλος απ' την απαξίωση της καλλιεργούμενης γης, μέσω του έμμεσου εξαναγκασμού των μικρομεσαίων αγροτών σε εγκατάλειψή της, λόγω μετατροπής της αγροτικής παραγωγής σε ασύμφορη δραστηριότητα.

Και όταν εγκαταλειφθεί ακαλλιέργητο και χέρσο μεγάλο μέρος της αγροτικής γης, από τους μικρούς και μεσαίους αγρότες-παραγωγούς, τότε θα έχει πιά απαξιωθεί και η αξία της θα πέσει δραματικά.
Και τότε... μπίνγκο!
Η γη θα πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές, σε μεγάλες εταιρείες κατά προτίμηση θυγατρικές των τοκογλύφων, οι πρώην ιδιοκτήτες θα προσληφθούν ως εργάτες γης και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ψευτράκου, καθώς και το success story των προηγούμενων προδοτών, θα έχει έρθει!

Τα αγροτεμάχια-φιλέτα δίπλα σε θάλασσες και ακτές θα γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες και τα υπόλοιπα θα αναλάβουν να τα καλλιεργήσουν οι διάφορες Monsanto της χημικής - καρκινογόνου αγροκαλλιέργειας υβριδίων και οι διάφορες Nestle, που ευαγγελίζονται ιδιωτική κατοχή και πώληση των πόσιμων υδάτινων πόρων διεθνώς.

Αυτό είναι το μέλλον της αγροτιάς που σχεδίασαν οι τοκογλύφοι-κατακτητές για την Ελλάδα μαςτο υπέγραψαν οι εγκληματίες δωσίλογοι πολιτικοί μας ως μνημόνια, που τα ψήφισαν στην Βουλή 300 προδότες και "εφαρμόζουν τον νόμο" κάτι γελοία ανθρωπάρια με μαντηλάκια στο τσεπάκι του υπουργικού τους κουστουμιού.

Το αν θα πετύχουν το σχέδιό τους δε εξαρτάται απ' αυτούς.
Εξαρτάται από 'μάς.

Κοντεύουμε στο σημείο που δεν θά 'χουμε πιά κάτι να χάσουμε.
Και τότεθα χάσουν αυτοί!...
Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει