}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ...;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ...!!!

201609082256P.jpg?itok=PFGW-Xdh
ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ... ΟΥΤΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΟΥΤΕ ΛΥΟΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΚΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....

Έντεκα συνεργεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας εργάζονται νυχθημερόν για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, από όπου δέχτηκαν κοντά στις 1.000 κλήσεις για βοήθεια.


«Η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν ξέρουμε πού να βοηθήσουμε πρώτα, καθώς μεγάλες είναι οι ζημιές, τόσο σε οικίες και καταστήματα, όσο και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και σε δρόμους», δηλώνει στο «Έθνος» ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Οι ζημιές στον δήμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που για έξι μήνες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη θεομηνία της περασμένης Τετάρτης, είναι ανυπολόγιστες, ενώ τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν την καταγραφή για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι να καθαριστούν τα φρεάτια που έχουν γεμίσει κλαδιά, χώματα και φερτά υλικά, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα για να αποτραπεί ο κίνδυνος, νέας, μεγαλύτερης καταστροφής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης Σταυρούλας Π., τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μέσα στη δυνατή νεροποντή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Νέα Μηχανιώνα συνεχίστηκαν και σήμερα όλη μέρα. 

Δύο κομμάτια σατέν υφάσματος, που όπως αποδείχτηκε, ήταν από το ρούχο που φορούσε η γυναίκα, επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο. Τα κομμάτια του υφάσματος βρέθηκαν στις εκβολές του χειμάρρου, μέσα στη θάλασσα και εκεί πλέον στράφηκαν οι έρευνες των δυτών, των αντρών της ΕΜΑΚ και των εθελοντών. Τα συνεργεία διάσωσης εκφράζουν φόβους ότι η γυναίκα έπεσε στο νερό και εγκλωβίστηκε μέσα σε κλαδιά δέντρων, ξύλα και όγκο χώματος. 

Όπως όλα δείχνουν η 53χρονη, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά της να βρει τρόπο διαφυγής, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό της και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. 

«Σε κάποια σημεία οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες που οι δομές πρέπει να στηθούν από την αρχή. Επείγει η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς και του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης», αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης. 

Μεγάλες είναι οι ζημιές και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στα Κύμινα αρκετά σπίτια και καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ στα Κουφάλια, κατεστραμμένο είναι σε πολλά σημεία το οδικό, επαρχιακό δίκτυο, που υπέστη καθιζήσεις. 

Στα Γιαννιτσά Πέλλας ζημιές καταγράφηκαν σε υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, καθώς και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έπληξε το θεσσαλικό κάμπο ένα κύμα κακοκαιρίας το βράδυ της Τετάρτης. Μεγάλες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες, αλλά και σε κατοικίες στη Νίκαια Λάρισας. 

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καρδίτσας και των Τρικάλων, όπου τα συνεργεία των δήμων εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτή την πρόσβαση στα χωριά. 

Στη Θεσπρωτία οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην παραλιακή ζώνη στα Σύβοτα και στην Πάργα.


Πηγή
Πηγή:

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει