}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο


Λήφθηκε ήδη απόφαση να σταλεί ναυτική αρμάδα στην Κύπρο η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τουρκική «Ασπίδα της Μεσογείου».
Η ΕΥΠ ενημέρωσε ότι σε επίπεδο στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας η απόφαση έχει προαποφασιστεί εδώ και μήνες.
Η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις πιέσεις της στην περιοχή, αποστέλλοντας πλατφόρμα για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η πλατφόρμα εξόρυξης θα αποσταλεί στο οικόπεδο 6 προς τα τέλη του Ιουνίου, προκειμένου να «κατοχυρώσει» στην πράξη τις παράνομες διεκδικήσεις της.
Η Αθήνα εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες, καθώς μία τέτοια κίνηση θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά σε διπλωματικό επίπεδο -όπως ήδη έχει συζητηθεί- αλλά και με αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή.
«Καταλαβαίνουν όλοι ότι μία τέτοια ενέργεια δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στις «Ειδήσεις» ανώτερη πηγή του υπουργείου Άμυνας, ενώ ο Πάνος Καμμένος, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επεσήμανε πως «το υπουργείο και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην αναθεώρηση των στρατηγικών σχεδιασμών ανάλογα με τις εξελίξεις και σε σχέση με την προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε δικαιωμένος για όσα είχε αναφέρει στις 2 Μαρτίου -ως ανώνυμη πηγή- στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ όταν ξεκινήσουν οι εργασίες.
Όπως χαρακτηριστικά είπε τότε, είχε προχωρήσει σε αυτή την ενημέρωση βασισμένος «στις ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία και σκοπός μου ήταν να ενημερωθούν η κοινή γνώμη, η Βουλή, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί για όσα επρόκειτο να συμβούν».
Ο Π. Καμμένος προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε απόρρητη ενημέρωση για τις παραβιάσεις και την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, γράφουν οι «Ειδήσεις».
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη ενεργοποίηση σεναρίου «επιβολής» της τουρκικής επιρροής στην Κύπρο, μέσω μιας πολύπλοκης και πανέξυπνης διαδικασίας…την οποία δεν πρέπει αποδεχθεί ο Κύπριος πρόεδρος επουδενί.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο - Εικόνα0


Η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο προσπαθεί μέσα από ένα πολύπλοκο πανέξυπνο σχέδιο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) να «σύρει» στην κυριολεξία την Κύπρο στο τραπέζι των συνομιλιών, «νομιμοποιώντας» αρχικά τις τουρκικές προκλήσεις διεθνώς και στην συνέχεια εφόσον επιδειχθεί « χαλαρή στάση» από την ελληνοκυπριακή πλευρά να οδηγηθούμε σε νέα τετελεσμένα ακόμη και στρατιωτικού τύπου μετά από κάποιο σκηνοθετημένο «επεισόδιο».
Οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς :
1) Να εκφοβίσουν τις εταιρείες ΕΝΙ και Total και να μην  προβούν σε έρευνες στο «θαλάσσιο οικόπεδο 6» στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την επιστολή στον ΟΗΕ, αναστέλλοντας τα πάντα.
2) Η «μαριονέτα» της Άγκυρας ο περιβόητος  Μουσταφά Ακιντζί θα τα δώσει όλα για να βάλει στο παιχνίδι τον ΟΗΕ επιβάλλοντας την παρουσία του φιλότουρκου Άιντα επιχειρώντας να δοθεί λύση με την μορφή της  επιδιαιτησίας.
3) Για να γίνουν όλα αυτά θα διαδραματισθεί μια τουρκική επικοινωνιακή «επίθεση» θέλοντας να πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά σε  αυτή την κατεύθυνση.
4) Πολλοί αξιωματούχοι , όχι μόνο για την περίπτωση της Κύπρου, ετοιμάζουν «χοντρή»  μείωση των δαπανών για τις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, η οποία  θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς εμπλεκόμενα μέρη για να προχωρήσουν σε επίλυση των μεταξύ τους προβλημάτων.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν ότι η διατήρηση επί μεγάλο χρονικό διάστημα ειρηνευτικών αποστολών ανά τον κόσμο (Κύπρο), δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα,  δεν επιχειρείται λύση του προβλήματος και ο ΟΗΕ γίνεται κατεστημένο.
Επίσης ο  ΟΗΕ ξεκαθαρίζει την αναγκαιότητα  διατήρησης όλων των παλαιότερων ειρηνευτικών αποστολών στις οποίες συγκαταλέγεται και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Την ίδια χρονική στιγμή  το  νεότευκτο σεισμογραφικό πλοίο Ramform Hyperion «εργάζεται πυρετωδώς» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Απέπλευσε από το λιμάνι Λεμεσού και κατευθύνθηκε στα όρια του θαλάσσιου τεμαχίου 10 και νότια του τεμαχίου 6. Συνοδεύεται από το ειδικό βοηθητικό σκάφος EDT Niovi.
Οι σεισμογραφικές εργασίες του πλοίου  θα προσδώσουν τα κατάλληλα «δεδομένα» τα οποία με την σειρά τους θα κινητοποιήσουν τους διεθνείς αμυντικούς εκείνους μηχανισμούς τους οποίους θα βρουν απέναντι τους οι νέο-οθωμανοί.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στα γεωλογικά δεδομένα στην περιοχή γύρω από το υποθαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη, που θεωρείται ως ο «χρυσός δακτύλιος» της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει κυπριακό ΜΜΕ.
Ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή, το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros, «σουλατσάρει» στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ενώ  έχει επαναλάβει τουλάχιστον 20 φορές ακριβώς την ίδια πορεία, προφανώς σε αναμονή νεότερων εντολών, προετοιμάζοντας προβοκάτσια ή  «σκηνοθετημένο» επεισόδιο για να επέμβει ο τουρκικός στολίσκος.
 Σύμφωνα πάντα με τον κυπριακό τύπο  στο θαλάσσιο τεμάχιο 8, πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο  εξειδικευμένες γεωλογικές έρευνες από τα ειδικά επιστημονικά σκάφη DP Cirrus με σημαία Ιταλίας και Topaz Resolve με σημαία Ρωσίας ( το οποίο είναι τα «μάτια» του Κρεμλίνου και παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των Τούρκων) .

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο - Εικόνα1
Όλα αυτά ενώ ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα εντός των θαλάσσιων κυπριακών οικοπέδων.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι  η Κύπρος «δεν πρόκειται να παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι που επιδιώκει η Άγκυρα μέσα από τις απειλές. Η Λευκωσία πέρα από τις ενέργειες εντός των διεθνών οργανισμών ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ενεργειακού της σχεδιασμού», κατέληξε ο ίδιος.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο - Εικόνα2






















Η ουσία όμως είναι ότι ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να βάλει «μπουρλότο»  τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο με τους μετανάστες/πρόσφυγες όσο και μετά την πρωτοφανή επίσημη αμφισβήτηση δύο ελληνικών νησιών μετά τα Ίμια ( Ψέριμος και Αγαθονήσι) ενώ οι παρατρεχάμενοι του ομιλούν για συνολικά 17 νησιά.
Ο τουρκικός στρατός «ζεσταίνει» τις μηχανές του ενώ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό γυροφέρνει Αιγαίο και Κύπρο.
Είμαστε σαφώς κοντά σε κοσμογονικές αλλαγές στην περιοχή μας όχι μόνο λόγο των υδρογονανθράκων και των αγωγών , αλλά και λόγο της νέο-οθωμανικής απληστίας η οποία διαχρονικά παρέμεινε η ίδια και απαράλλαχτη.
Τώρα όμως οι Τούρκοι θα «φάνε τα κόλλυβα τους» όπως έχει προφητέψει μεγάλος Άγιος της εκκλησίας μας  έχοντας άνωθεν » σημαντική πληροφορία».

 pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει