}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι «μορφωμένοι αριστεροί»

Οι «μορφωμένοι αριστεροί»


Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, με άρθρο του στην Αυγή, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς σε πλεονέκτημα κουλτούρας και μόρφωσης.

Ειδικά σε επίπεδο γεωγραφίας να προσθέσουμε εμείς, όπου το ένα νησί γίνεται δύο (Λέσβος-Μυτιλήνη)!
Στο κείμενό του αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι αριστεροί διάβαζαν συνεχώς:
«Εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι, προτιμούσαμε να ανιχνεύσουμε τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό. Δυσκολευόμασταν με την ευρωπαϊκή διανόηση και τα φιλοσοφικά ρεύματα, αλλά επιμέναμε. Κουβεντιάζαμε τα αναγνώσματά μας, μιλάγαμε για φιλοσόφους και τις απόψεις τους, πηγαίναμε να δούμε Ταρκόφσκι, Βισκόντι και Αγγελόπουλο, ενώ μετά βγαίναμε να αναλύσουμε τι είδαμε και, καθώς μιλάγαμε για τον ιταλικό νεορεαλισμό, μαλώναμε για τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό και κοροϊδεύαμε το Χόλιγουντ.
Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες. Ήμασταν μαζί με τα κορίτσια φεμινιστές, γιατί μας άρεσε το κομμάτι της ιστορίας για τις σουφραζέτες αλλά και την Σιμόν ντε Μποβουάρ. Καταλαβαίναμε και αγαπούσαμε τα κορίτσια διαφορετικά από τους φαλλοκράτες».
Και επειδή η μόρφωση των αριστερών δύσκολα κρύβεται, βρήκαμε ένα απόσπασμα από ομιλία του μέλους του Κογκρέσου και στελέχους των Δημοκρατικών, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και ως εκ τούτου χαίρουν της στήριξης των αριστεριστών συμμοριτών στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά του Τραμπ.
Πέραν τούτου διατηρούν άριστες σχέσεις με την παρούσα ελλαδική κυβέρνηση.
Σύμφωνα  λοιπόν με την Maxine Waters, ο Πούτιν εισβάλλει αυτή την στιγμή στην Κορέα, είναι υπεύθυνος για τον βομβαρδισμό αμάχων σε πόλη που ούτε καν γνωρίζει και πολλά άλλα που θα απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει