}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Επικρίσεις εκ των έσω στους στρατηγούς της Αγκυρας και αποδείξεις για την ανεπάρκειά τους! 

Όσο περνάει ο καιρός, αυξάνονται οι επικριτικές φωνές για τη βόλτα και την «αναμνηστική φωτογραφία» που έβγαλε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τους αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στα Ιμια.
Τη φορά αυτή ο Τζαν Ατακλί, από τους διάσημους αρθρογράφους της εφημερίδας «Σοζτζιού», έρχεται να προστεθεί στους επικριτές της προκλητικής επίσκεψης της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, την οποία στην ουσία εξευτελίζει, τονίζοντας ταυτοχρόνως πτυχές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια από αυτές είναι η πρόσκληση-πρόκληση προς την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τη μια «να διώξουν από 18 βραχονησίδες τον στρατό και τα πυροβόλα με τα οποία τα επάνδρωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας» και από την άλλη «να στείλουν στράτευμα και να επανδρώσουν βραχονησίδα -ες στο Αιγαίο»!
Ομως, καλύτερα είναι να αφήσουμε τον ίδιον τον Ατακλί να μας τα πει, υπογραμμίζοντας ότι οι προτροπές αυτές δεν κυκλοφορούν μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία!
Ο νοών νοείτω…

Το κείμενο του Τζαν Ατακλί, που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Είσαι στρατιωτικός, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις ψευτομαγκιές», έχει ως εξής: «Γνωρίζετε ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων (της Τουρκίας) και οι διοικητές του έβγαλαν “αναμνηστική φωτογραφία” στα ανοιχτά των Ιμίων. Η ειδική γραμματέας του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, μια αντισυνταγματάρχης που στεκόταν ακριβώς δίπλα, μία μέρα μετά τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας, συνελήφθη μαζί με τον άντρα της επειδή είναι με τον Γκιουλέν. Θαυμάστε “σοβαρότητα” και “αξιοπιστία” από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.
Και ποιος ήταν ο λόγος της αναμνηστικής φωτογραφίας; Η Ελλάδα δεν επέτρεψε την έκδοση των οκτώ προδοτών αξιωματικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, που μετά την απόπειρα των θρησκευόμενων - φασιστών έφυγαν με τα όπλα τους και ένα ελικόπτερο και ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα.
Το παλάτι και η κυβέρνηση αντέδρασαν σε αυτό.

Την ίδια χρονική στιγμή άρχισε και η καμπάνια για το δημοψήφισμα με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία” για την αλλαγή συντάγματος, με βάση το οποίο “η Τουρκία θα είναι υπό την κυριαρχία ενός ανθρώπου, ενώ θα έχει καταστραφεί το Κοινοβούλιο και οι ελεύθεροι πολίτες θα μετατραπούν και πάλι σε υπηκόους”.
Ενώ λοιπόν ξεκίνησε η καμπάνια, οι στρατηγοί κάνοντας επίδειξη ισχύος στα Ιμια λένε στην Ελλάδα “είμαστε κι εμείς εδώ, ως απόδειξη της ισχυρής Τουρκίας”, όπως λέει το σύνθημα του δημοψηφίσματος.
Τα μετέπειτα τα ξέρετε. Η Ελλάδα άρχισε τα αντίποινα. Ξεκίνησαν οι μάχες στο Αιγαίο, παρόμοιες με τις αερομαχίες στον αέρα, αλλά αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα (σ.σ.: ο υπουργός Αμύνης) έφερε γύρες πάνω από τα νησιά του Αιγαίου και έριξε στεφάνι στη θάλασσα εις μνήμη των νεκρών αξιωματικών (σ.σ.: της κρίσης των Ιμίων). Αλλά οι Ελληνες δεν αρκέστηκαν σε αυτό, έκαναν και στρατιωτική άσκηση στην Κω, η οποία φαίνεται από το Τουργκούτ Ρέις, που είναι στη χερσόνησο του Μπόντρουμ (σ.σ.: Αλικαρνασσός). Τι έκαναν οι δικοί μας, που έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες;
Τίποτα.

Δεν μπορεί να γίνεται επίδειξη της δύναμης της Τουρκίας με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών από ένδοξους και γενναίους αξιωματικούς, όταν αυτοί δεν είναι σε θέση να πάρουν ένα μικρό σκάφος και να πατήσουν πόδι σε μια μικρή βραχονησίδα.
Αφού θέλουν να δείξουν ότι η Τουρκία είναι ισχυρή, να τους κάνω μερικές υποδείξεις.

Η Ελλάδα από το 2006 μέχρι σήμερα τοποθέτησε στρατιώτες σε 18 νησιά στο Αιγαίο, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με όλες τις διεθνείς συμφωνίες.
Η Ελλάδα δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, εξόπλισε αυτά τα νησιά και μάλιστα σε δύο από αυτά έφτιαξε αεροδρόμια και εγκατέστησε πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς.
Αν όντως έχετε δύναμη, να απομακρύνετε από τα νησιά αυτά τους Ελληνες στρατιώτες και τα όπλα.

Οι ΗΠΑ έδωσαν τεθωρακισμένα οχήματα στους Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD). Οι φωτογραφίες των οχημάτων αυτών δημοσιεύονται στον Τύπο της χώρας μας. Αν όντως είμαστε ισχυροί, όπως λένε οι στρατηγοί μας, που τους αρέσει να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, να καταστρέψουν στη στιγμή αυτά τα τεθωρακισμένα.

Εχετε drones που αγοράσατε από τον γαμπρό του προέδρου της δημοκρατίας. Εντοπίστε τα όλα (τα τεθωρακισμένα) και μετά να τα καταστρέψετε.
Τότε μόνο, αν πάτε να βγάλετε αναμνηστική φωτογραφία δίπλα στα κατεστραμμένα τεθωρακισμένα, ο κόσμος θα καταλάβει και θα παραδεχτεί ότι όντως είστε ισχυροί.
Διαφορετικά δηλώσεις του τύπου “πετύχαμε τόσους στόχους στην Ελ Μπαπ, σκοτώσαμε δεν ξέρω και γω πόσους από τον ISIS, εξοντώσαμε ακόμη και τον διοικητή της Ελ Μπαπ” ικανοποιούν μόνο μια μερίδα ανθρώπων που είναι οπαδοί της κυβέρνησης»!
Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου
Σάββας Καλεντερίδης

"δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει