}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

«Μνημείο μισαλλοδοξίας» από το Stratfor: Προμηνύει εσωτερικές «εξελίξεις» στην Ρωσία – Επιτίθεται κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Bαρυσήμαντη  έκθεση του γνωστού αμερικανικού ινστιτούτου αναλύσεων  Stratfor αναφέρει «την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς στην Ρωσία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υπονόμευση των  προσπαθειών  του Κρεμλίνου ώστε να ξεπεραστεί η εμβάθυνση των εθνοτικών προβλημάτων , και των θρησκευτικών διενέξεων».
Οι επισημάνσεις αυτές σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αποτελούν προάγγελο εσωτερικών εξελίξεων στον Καύκασο ( Τσετσένοι) , Κριμαία ( Τάταροι )  , τις οποίες αναμένει η Μόσχα από την δράση των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας .
Συνεχίζοντας η  αμερικανική έκθεση αναφέρει  ότι «το  υπερ-συντηρητικό  κίνημα θα συνεχίσει να αυξάνεται στην αχανή επικράτεια της Ρωσίας, χάρη στην επιρροή των μέσων ενημέρωσης και των μαχητικών  ομάδων των νέων».

Υπενθυμίζουμε ότι σε ποσοστό  σχεδόν 90+ της εκατό,  ο ρωσικός λαός στο σύνολο του στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν σε όλες τις ενέργειες του για την χώρα.   
Η ανάλυση των Αμερικανών ειδικών εμπειρογνωμόνων τονίζει ότι «από την ανάληψη της εξουσίας πριν από 16 περίπου χρόνια , ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  εργάζεται  ακούραστα για να επιτευχθεί η επιστροφή των patrivtik;vn και  εθνικιστικών αξιών στην αχανή χώρα του.
Η κυβέρνησή του με  ενθουσιασμό προώθησε τις σχέσεις με την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, «απεικονίζοντας» τους πατριάρχες της ως ηθική πυξίδα του κράτους. Μετά από  μια περίοδο παραμέλησης ( δηλαδή διωγμών , δολοφονιών, πυρκαγιών σε ναούς και μοναστήρια) επί Σοβιετικής Ένωσης, πάνω από 25.000 εκκλησίες και 800 μοναστήρια έχουν κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Πούτιν.
Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο έχει επίσης ξεκινήσει μια σειρά προγραμμάτων για τη νεολαία, με το μεγαλύτερο να διαθέτει το όνομα  Nashi, με το οποίο διδάσκονται μαθήματα  συντηρητισμού ( δηλαδή πατριωτισμού και όχι ξεπουλήματος της πατρίδας με φράσεις win-win) σχετικά με την πολιτική, την εξωτερική πολιτική και τις αξίες της οικογένειας, προετοιμάζοντας την νέα γενιά κάτι τρομερά σημαντικό.
«Τέλος, μετά την εδραίωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας υπό τον έλεγχό της, η  ρωσική κυβέρνηση παρουσίασε τον εαυτό της ως σωτήρα των ανθρώπων από τις φιλελεύθερες, παρακμιακές ιδέες  των που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ και από τους άπληστους ολιγάρχες που κάποτε έλεγχαν την χώρα», συνεχίζει το δημοσίευμα.
russian-priest-belssing-soldier-e1270154750917
Η έκθεση του Stratfor συνεχίζοντας τονίζει ότι  η Δύση κατηγορούσε κάποτε την Σοβιετική Ένωση ότι  είναι ένα «άθεο έθνος», σήμερα όμως  η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να ισχυρίζεται  ότι έχει  «τον Θεό με το μέρος της».
«Αυτή η σκέψη έχει «καταλάβει» αρκετές από τις δράσεις του Κρεμλίνου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το πέρασμα των νόμων που περιορίζουν την ομοφυλοφιλία και την πορνογραφία και την έναρξη των παρεμβάσεων στην Ουκρανία και τη Συρία», τονίζει η αμερικανική έκθεση .
Δηλαδή,  η πορνογραφία και η άκρατη ομοφυλία παρουσιάζονται και σερβίρονται ως «αγαθά» του «ελεύθερου κόσμου»,  τα οποία προασπίζει η Νέα τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ για όλον τον « ελεύθερο» κόσμο θέλοντας να τα επιβάλει όμως παντού. Η υποκρισία και η ψευτιά σε όλο της το μεγαλείο.  
« Η ακροδεξιά ομπρέλα της Ρωσίας περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές ομάδες. Η υπερ-συντηρητική πολιτική ισχύει και για το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, του  πρώην επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής Αλέξανδρου  Μπαστρούκιν , του συμβούλου της κυβέρνησης και οικονομολόγου Σεργκέι Γκλάζουεφ  και του «ευρασιανιστή  σταυροφόρου της ορθοδοξίας Αλεξάντερ Ντούγκιν, μεταξύ άλλων. Οι  υπερ-συντηρητικοί ποικίλουν σε ένταση και στις ατζέντες τους, οι περισσότεροι  όμως υποστηρίζουν τρία πράγματα:  επιθετική εξωτερική πολιτική,  καταστολή των μουσουλμάνων και ξερίζωμα των ανταγωνιστικών ιδεολογιών όπως ο κομμουνισμός, ο φιλελευθερισμός και ο φασισμός», αναφέρει η αμερικανική έκθεση .
Οι Αμερικανοί αναλυτές τονίζουν «ότι  Ρώσοι πολιτικοί επιθυμούν επίσης η Ρωσία να λάβει μια πιο σταθερή στρατιωτική γραμμή ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Ο Glazyev πρότεινε πέρυσι να αποκοπούν  όλοι οι οικονομικοί δεσμούς με τη Δύση. Αυτή η ακραία πρόταση ακόμη κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας πριν επικρατήσουν τα  ρεαλιστικά  μυαλά στο Υπουργείο Οικονομικών .
Εν τω μεταξύ, η πρόταση των υπερ-συντηρητικών να ελέγξουν ν τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ρωσίας δεν είναι μια νέα ιδέα μεταξύ των συντηρητικών, αν και έχει πρόσφατα κερδίζει ευρεία υποστήριξη.

«Πάνω από το ήμισυ του συνόλου των Ρώσων πολιτών προσδιορίζει το Ισλάμ με την τρομοκρατία, ενώ το  70 τοις εκατό είναι δύσπιστοι όσον αφορά τους μουσουλμάνους. Τούτου λεχθέντος, οι υπερ-συντηρητικοί διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην αγριότητα των αντι-μουσουλμανικών  πεποιθήσεων τους τους», αναφέρει η αξιολόγηση του Stratfor .
«Αλλά η άνοδος των νεο-συντηρητισμού κοντά στην επικρατούσα τάση του συντηρητισμού, έχει ενθαρρύνει την  ρητορική των αξιωματούχων στην Μόσχα, καταλήγει αυτή.
Η έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου  «βαφτίζοντας» την πατριωσύνη ως εθνικισμό κατηγορεί ευθέως το    Κρεμλίνο ότι  προωθεί ενεργά κάποιες ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες εκπαιδεύονται στα όπλα . Στην πραγματικότητα η ρωσική κυβέρνηση προετοιμάζει τον πληθυσμό για ένα παγκόσμιο πόλεμο με τις ΗΠΑ , ο οποίος φαντάζει σχεδόν σίγουρος.
Στην περιοχή του Περμ, για παράδειγμα, γράφει η έκθεση,  η Ρωσική Ακαδημία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Επιστημών »έχει καθιερώσει ένα ετήσιο φόρουμ για να εκπαιδεύει εκατοντάδες εμπειρογνώμονες στην   πατριωτική εθνική ενότητα.
Κάτι πολύ «κακό » όμως για τα «γεράκια» στην Ουάσιγκτον που προωθούν τον πολυπολιτισμό, την διαφορετική κουλτούρα, τα χαλαρά ήθη,  όντας επίσης ενάντια στα έθνη κράτη  .
Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια έχουν ως στόχο να προωθήσουν την πατριωτική ιδεολογία  μεταξύ των περιφερειακών και δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων , και τη διάδοση της ιδεολογίας στο επίπεδο της βάσης.
Επίσης, οι ΗΠΑ κατηγορούν την  σειρά μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού συστήματος της Ρωσίας που προωθεί τις πατριωτικές εθνικές  αξίες. Τα δύο τελευταία χρόνια, τα ρωσικά γυμνάσια διδάσκουν ως υποχρεωτικό το μάθημα που ονομάζεται «Είμαστε Μαζί», το οποίο εξηγεί γιατί η Κριμαία ήταν «επανενωμένη» με τη Ρωσία.
Το σχέδιο μαθήματος περιλαμβάνει τις αιτίες  που άλλες παγκόσμιες δυνάμεις δεν θέλουν τη Ρωσία να είναι ισχυρή και σταθερή.
Και στις 31 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας πρότεινε τη δημιουργία ενός κέντρου για την ανάπτυξη και την επίσημη αφήγηση των ιστορικών γεγονότων, όπως της  μπολσεβίκικης επανάστασης  του 1917, παρουσιάζοντας την αλήθεια και μόνο αυτήν και αποκαλύπτοντας ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτήν.
Υπενθυμίζεται ότι στις  24 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα Ρώσων νεαρών ακτιβιστών που φορούσαν στρατιωτικές στολές  παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως « φύλακες  της Ρωσίας»,   σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στη Μόσχα για να αποτρέψουν  μια έκθεση φωτογραφίας του Αμερικανού διανοούμενου  Jock Sturges.
Οι ίδιοι επισήμαναν  τις  αμφιλεγόμενες εικόνες παιδικής πορνογραφίας που πλάσαρε ο ίδιος,   και τις θεώρησαν εμβληματική απόδειξη της αμερικανικής παρακμής.
ΟΙ ΗΠΑ μέσω της έκθεσης του ινστιτούτου κατηγορούν την  κυβέρνηση Πούτιν  ότι έχει από καιρό «αγκαλιάσει» και  προωθήσει την  πατριωτική (συντηρητική) ιδεολογία, δηλαδή τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα.
Πρόκειται για ένα αμερικανικό γραπτό μνημείο μισαλλοδοξίας, μίσους, εχθρότητας προς την ορθοδοξία, χλευασμού όλων των πανανθρώπινων αξιών στην Ρωσία του σήμερα,  οι οποίοι μεταλαμπαδεύτηκαν στην χώρα αυτή από το Βυζάντιο και την αρχαία Ελλάδα δια μέσω των αιώνων.
Πρόκειται δηλαδή για τον αέναο πόλεμο ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό» σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπνευστές του κειμένου,  μόνο που ο «κακός» είναι η ίδια η παρηκμασμένη δύση που κινδυνεύει από τα στίφη των εκατομμυρίων μουσουλμάνων που εισβάλουν στην Ευρώπη  και στις ΗΠΑ , και η Ρωσία παραμένει  η μόνη ισχυρή ορθόδοξη δύναμη που μπορεί να τους αντιταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει