}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Νέες απειλές από τον «σουλτάνο»: Ο «σουλτάνος» Ερντογάν, απειλεί να μας στείλει τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες

Νέες… απειλές εναντίον της Ευρώπης εξαπέλυσε ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Τουρκία θα σταματήσει να εφαρμόζει την συμφωνία για το προσφυγικό.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στο Al Jazeera, δήλωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τρία εκατομμύρια πρόσφυγες στα εδάφη της και εάν τους επέτρεπαν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη, η Ε.Ε. δεν «θα ήξερε τι να τους κάνει».
«Από όσο θυμάμαι, η Ε.Ε. έχει δώσει στην Τουρκία 250-300 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Κομισιόν δημοσίευσε την έκθεσή της για την Τουρκία στην οποία διαπιστώνει σοβαρά βήματα προς τα πίσω στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ο Ερντογάν υπενθύμισε την υπόσχεση -όπως είπε- της ΕΕ να δώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία τον Ιούνιο. «Από όσο θυμάμαι, μέχρι τώρα η ΕΕ μας έχει δώσει μόλις 250-300 εκατομμύρια», σημείωσε.
Η προσπάθεια του Ερντογάν είναι να πετύχει την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και νέα κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού, στη σκιά της ρήξης του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για απειλές που έρχονται να προστεθούν σ’ εκείνες που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και μιλούν για «σύνορα της καρδιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει