}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σουηδία: Διεθνές προηγούμενο γι'αυτούς που αιτούνται άσυλο

Διεθνές προηγούμενο για τους οκτώ Τούρκους από απόφαση της Σουηδίας
Να μην εκδώσει στην Τουρκία άτομα που θεωρείται ότι συνδέονται με το πραξικόπημα, όπως 11 υποστηρικτές του Γκιουλέν που αιτήθηκαν άσυλο, αποφάσισε η υπηρεσία Μετανάστευσης της Σουηδίας δημιουργώντας διεθνές προηγούμενο, που ενδιαφέρει και την Ελλάδα. Η απόφαση στηρίζεται στο γεγονός ότι αιτούντες άσυλο με «αξιόπιστες αντιπολιτευτικές δραστηριότητες» περιλαμβάνονται στις λεγόμενες
«ομάδες κινδύνου».
Η ανησυχία ωστόσο για την κατάσταση στη γείτονα χώρα προέτρεψε χθες τον Θόρνγιορν Γιάγκλαντ, γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος επιβλέπει την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα 47 μέλη του, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, να την προειδοποιήσει να δράσει εντός των πλαισίων του νόμου.

Η Τουρκία ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτη το μαζικό πογκρόμ. Χθες ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γκιλντιρίμ πρακτικά προανήγγειλε εκκαθαρίσεις και στη ΜΙΤ δηλώνοντας ότι, όταν ρώτησε τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν «γιατί η κυβέρνηση δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος», δεν ήταν σε θέση να λάβει μιανικανοποιητική απάντηση, γεγονός που κλονίζει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Επίσης νέες επιδρομές πραγματοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές. Η πρώτη στο Εθνικό Συμβούλιο Επιστημονικής Ερευνας, με μαζικές συλλήψεις, ενώ μια δεύτερη με στόχο την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε διάφορες τοποθεσίες, όπου συνέλαβε τουλάχιστον 11 ανθρώπους και κατέσχεσε 1.160.000 δολάρια σε συνάλλαγμα, 16.500.000 δολάρια σε επιταγές, οργανωτικά έγγραφα και αμερικανικά χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου με έναν σειριακό αριθμό F, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για τη συμμετοχή στην οργάνωση. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε συγγνώμη που βοήθησε στο παρελθόν την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και δεν μπόρεσε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του ιεροκήρυκα προς τον λαό της Τουρκίας νωρίτερα, δεσμευόμενος να τον τιμωρήσει παραδειγματικά, όπως και όποιον τον βοηθήσει στο μέλλον.
Βιαιότητες κατά εγκύου
Μια γυναίκα έγκυος στον έκτο μήνα προπηλακίστηκε από φανατικούς ισλαμιστές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της. Δύο γυναίκες ντυμένες με μπούρκα και ένας άντρας την αποκάλεσαν «προδότρια» για τα δυτικά ρούχα της, «γκιουλενίστρια και υπέρμαχο του πραξικοπήματος», ενώ ένας δεύτερος άνδρας την κλότσησε στο πόδι φωνάζοντάς της να ξεχάσει τα δυτικά πρότυπα. Από φόβο κανείς δεν έσπευσε να τη βοηθήσει.
http://www.dimokratianews.gr/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: https://ethnegertirio.blogspot.gr/ και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει