Γκάφα ολκής από την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet στην Τουρκία! Εμφάνιζε στην αγγλόφωνη έκδοσή της την φωτογραφία του Έλληνα διοικητή στρατιάς
αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, στο θέμα που αφορά τον Τούρκο
στρατηγό που ζητάει άσυλο στο ΝΑΤΟ! Με την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας μας στην Άγκυρα, τελικά αργά το βράδυ έγινε διόρθωση της φωτογραφίας κι έτσι εμφανίζεται ο Τούρκος καταζητούμενος ναύαρχος.
αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, στο θέμα που αφορά τον Τούρκο
στρατηγό που ζητάει άσυλο στο ΝΑΤΟ! Με την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας μας στην Άγκυρα, τελικά αργά το βράδυ έγινε διόρθωση της φωτογραφίας κι έτσι εμφανίζεται ο Τούρκος καταζητούμενος ναύαρχος.
INTERNATIONAL – Asylum-seeking Turkish general joins NATO meetingGen. Mustafa Zeki Uğurlu, a high-ranking Turkish military officer on a U.S.-based assignment for NATO, was also seeking asylum in the United States after being recalled by the government. The state-run Anadolu Agency said the general left his post in Norfolk on July 22, one week after the coup attempt.
Βέβαια, αν κάποιος συγκρίνει τις φωτογραφίες των δυο ανδρών θα μπορούσε με άνεση να καταλάβει ότι δεν έχουν καμία ομοιότητα φυσιογνωμικά, πέραν του ότι φοράνε στολές διαφορετικών κρατών.
Ο Τούρκος στρατιωτικός που ζήτησε άσυλο στο ΝΑΤΟ ανήκει κατ’ αρχήν στο Ναυτικό και το όνομά του είναι Mustafa Zeki Uğurlu. Δεν γνωρίζουμε εάν το επίθετό του που σημαίνει ότι είναι και «γουρλής» θα του εξασφαλίσει και την τύχη που επιθυμεί. Γνωρίζουμε με σιγουριά όμως ότι ο Έλληνας αντιστράτηγος δεν έχει ζητήσει άσυλο!
Το θέμα είχε αναπαραχθεί και στο Twitter με την ίδια φωτογραφία, αλλά στη συνέχεια σβήστηκε.
Asylum-seeking Turkish general joins NATO meetinghttps://t.co/3UuLysgc95 pic.twitter.com/6sETgBttlX— Hürriyet Daily News (@HDNER) August 11, 2016Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr το θέμα ξεκίνησε από την ιστοσελίδαinternethaber.com , η οποία έβαλε στην σχετική είδηση με τον Τούρκο ναύαρχο τη φωτογραφία του Έλληνα στρατηγού, χωρίς να έχει όμως και το όνομα.
Η πρεσβεία μας στην Άγκυρα παρενέβη και έγινε άμεσα η αλλαγή. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και αγγλική έκδοση της Hurriyet και μεταδόθηκε και στο Twitter. Μεταδώσαμε την είδησή μας ειδοποιώντας παράλληλα την Hurriyet στον λογαριασμό της στο Twitter, για το σφάλμα και είδαμε πως διορθώθηκε.
Είναι φυσικό να γίνονται λάθη, ειδικά με την ένταση της δουλειάς που εκτιμούμε ότι θα έχουν οι συνάδελφοι στην Τουρκία, πολλοί εκ των οποίων να μην ξεχνάμε διώκονται.Η κυβέρνηση ως προληπτικό μέτρο έχει κατάσχει τα διαβατήρια των δημοσιογράφων, έχουν προφυλακιστεί δεκάδες δημοσιογράφοι μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ εκατοντάδες έχουν λάβει εντάλματα σύλληψης.
Ένας μεγάλος αριθμός τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης διατάχθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης
Σύμφωνα με αυτή αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα πρακτορεία ειδήσεων Cihan, Muhabir haber και Sem haber, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί: Barış, Bugün, Can Erzincan, Dünya, Hira, Irmak, Kanal 124, Kanaltürk, MC TV, Mehtap, Merkür, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT, Tuna Shopping, Yumurcak.
Τα ραδιόφωνα που διατάχθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας, είναι: Aksaray Mavi, Aktüel, Berfin, Burç, Cihan, Dünya, Esra, Haber Radyo Ege, Herkül, Jest, Kanaltürk Radyo, Radyo 59, Radyo Aile Rehberi, Bamteli, Cihan, Fıkıh, Küre, Mehtap, Nur, Şimşek, Samanyolu Haber, Umut, Yağmur.
Τέλος, ανάμεσα στις 45 εφημερίδες συγκαταλέγονται οι Bugün, Millet, Meydan, Özgür Düşünce, Taraf, Yarına Bakış, Yeni Hayat, Zaman, Today’s zaman.πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου