}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τουρκική απόβαση με δάκτυλο Ερντογάν στην αγροτική παραγωγή της Θράκης

Λεβέντ Σαδίκ:  Ο προστατευόμενος του Ερντογάν που αλωνίζει στην Ελλάδα, προσπαθεί να διχάσει Έλληνες και μουσουλμάνους αγρότες της Θράκης, διοργανώνοντας εκδήλωση-συμπόσιο  στην Κομοτηνή  για τα αγροτικά προϊόντα της Θράκης

 Η Τουρκία "χρησιμοποιεί"  τον Λεβέντ Σαδίκ, εκλεκτό τέκνο του Ταγίπ Ερντογάν μαζί με επίσημους κρατικούς φορείς της γείτονος προκειμένου να χωρίσει στα δύο τους Έλληνες και τους μουσουλμάνους αγρότες της Θράκης.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το fonirodopis.gr μετά το χαλάζι της Τρίτης (9/5) που έπληξε τις παραγωγές του κερασιού ο Λεβέντ Σαδίκ 
δραστηριοποιήθηκε άμεσα ανακοινώνοντας (στην τουρκική) συμπόσιο το οποίο θα συνδιοργανώσει την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το τουρκικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας Κτηνοτροφίας.
Σκοπός του Ινστιτούτου αυτού, είναι ουσιαστικά να κατευθύνει τους μουσουλμάνους αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ώστε να δημιουργήσουν αυτόνομα σωματεία και να απομονώσουν τους χριστιανούς συναδέλφους τους.
Ενδεικτικό των προθέσεων είναι το γεγονός ότι  η εκδήλωση της Παρασκευής ανακοινώθηκε στην τουρκική γλώσσα. Έτσι, με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν αυτόματα οι χριστιανοί αγρότες της περιοχής.
 

Σημειώνεται μάλιστα ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής, η οποία γίνεται με την έγκριση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, θα παραβρεθούν Τούρκοι Μηχανικοί Τροφίμων οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στους αγρότες της Θράκης με την παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων για ειδικά πλέγματα προστασίας των δέντρων.
Το όλο project αποσκοπεί, μετά και την επιχειρηματική αποτυχία του Σαδίκ στα καπνά, στην εδραίωση του στον τομέα του κερασιού και όχι μόνο, καθώς ειδήμονες του τουρκικού Ινστιτούτου εδώ και καιρό έχουν αναλάβει να πείσουν τους μουσουλμάνους παραγωγούς να αντικαταστήσουν τις καπνοκαλλιέργειες με καλλιέργεια καρυδιού.
Και η Ελλάδα τι κάνει; Τίποτα. Όπως όλα δείχνουν, άφησαν την Θράκη και την αγροτική της παραγωγή έρμαια στα ξένα συμφέροντα και δη στα τουρκικά.
Και φυσικά, ελπίδα όλων είναι να μην φανούν εκπρόσωποι ελληνικών φορέων σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα.
Πηγή:fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει