}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι αρχαίοι Μακεδόνες


Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι αρχαίοι Μακεδόνες
Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης   (SDSM) των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη το πρωί σε εκπομπή του βουλγαρικού τηλεοπτικού καναλιού bTV, παραδέχθηκε εμμέσως ότι οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι.
Η παραδοχή έγινε απαντώντας σε ερώτηση εάν έγιναν προσπάθειες επηρεασμού εκ μέρους της Σερβίας και της Αλβανίας στα όσα διαδραματίζονται στα Σκόπια:
«Όχι. Καμία γειτονική χώρα δεν προσπάθησε να ασκήσει επιρροή στα γεγονότα. Η φίλος μας, Βουλγαρία, απηύθυνε φιλικές συμβουλές. Είμαστε αδελφικός λαός και χαίρομαι πολύ επειδή όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας διατύπωσαν συμβουλές. Απ’ όλες τις γειτονικές χώρες ακούσαμε παραινέσεις– Κόσοβο, Αλβανία και Ελλάδα».
«Είμαστε αδελφικός λαός». Τι εννοεί;
Οι λεγόμενοι Σλαβομακεδόνες δεν είναι ένας λαός «αγνώστου ταυτότητας». Είναι Σλάβοι που μιλάνε βουλγαρικά, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον είναι Βούλγαροι.
Επίσης ούτε «μακεδόνες» γεωγραφικά είναι, αφού η περιοχή που κατοικούν βρίσκεται εκτός των συνόρων της αρχαίας Μακεδονίας.

Χάρτης της Μακεδονίας. Η κόκκινη γραμμή ορίζει το αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας και η μοβ την περιοχή που ορίζεται γεωγραφικά σήμερα ως Μακεδονία. Όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλη η αρχαία Μακεδονία έχει απελευθερωθεί και ανήκει στην Ελλάδα εκτός από την περιοχή του Μοναστηρίου που κατέχεται από τα Σκόπια. Το Μοναστήρι παραμένει ακόμα και σήμερα μια ελληνική περιοχή με ελληνική μειονότητα που επισήμως δεν αναγνωρίζεται από κανέναν.

Η «μακεδονική» ταυτότητα καλλιεργήθηκε στους κατοίκους των Σκοπίων επί Γιουγκοσλαβίας για να μην έχουν τη διάθεση να αποσχιστούν και να ενωθούν με την πατρίδα τους.
Όταν η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, η πρώην επαρχία της Βαρντάρσκα, που είχε μετονομαστεί σε γιουγκοσλαβική Μακεδονία, έγινε ανεξάρτητο κράτος και έτσι ζούμε εδώ και τρεις δεκαετίες μια πρωτοφανή φάρσα, η οποία ξεπέρασε τα όρια του παραλόγου όταν οι βουλγαρόφωνοι ψευδομακεδόνες άρχισαν να ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, προσπαθώντας να πείσουν την οικουμένη ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες αλλά… Βούλγαροι.
Βεβαίως οι σοβαροί Σκοπιανοί γνωρίζουν ότι είναι Βούλγαροι και δεν υιοθετούν τέτοιες παλαβομάρες.
Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός (1998-2002) των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι και ιδρυτής του δεξιού-εθνικιστικού VMRO-DPMNE, στο οποίο σήμερα ηγείται ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Νίκολα Γκρουέφσκι, τον Αύγουστο του 2011 είχε ξεκαθαρίσει στους Σκοπιανούς συμπατριώτες του ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.
Ο Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, που δεν μπόρεσε τελικά να βγάλει άκρη με τους τρελούς του Γκρουέφσκι, εγκατέλειψε τα Σκόπια και μετακόμισε στη Βουλγαρία, όπου πήρε τη βουλγαρική υπηκοότητα και έγινε επιχειρηματίας.
Ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες το είχε παραδεχτεί και ο Κίρο Γκλιγκόροφ το 1992:
Δείτε στο ακόλουθο απόσπασμα τι λένε οι Βούλγαροι για τους Σκοπιανούς:

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει