}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ποινικές διώξεις στον Γιάννο και για τις φρεγάτες


Στη δρομολόγηση της διερεύνησης αδικημάτων που δεν «μπλοκάρονται» από παραγραφή οδηγεί η ικανοποίηση του αιτήματος της ανακρίτριας Ηλιάννας Ζαμανίκα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Η δίωξη αφορά υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνώνται στη διαδικασία της κυρίας ανάκρισης, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.
Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής στην ίδια υπόθεση Γιώργος Ευαγγέλου ζήτησαν προ καιρού την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, με βάση στοιχεία που δεν είχαν αξιολογηθεί επί σειράν ετών για την υπόθεση των φρεγατών, όπως η κατάθεση ενώπιον Γάλλου εισαγγελέα του πρώην στελέχους της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, η απόφαση για τον οποίο είχε ληφθεί από το ΚΥΣΕΑ τον Νοέμβριο του 2002, όταν υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ο κ. Παπαντωνίου.
Το έργο είχε ανατεθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στo ολλανδικό παράρτημα της Thales. Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος φέρεται ότι έχει αναφερθεί σε διάλογο που είχε στην Ελλάδα το 2002-2003 «με έναν κ. P., πρόεδρο της Thales International Greece. Αυτός μου είπε ότι έπρεπε να δώσουμε μια προμήθεια 7%-10% για τον Ελληνα υπουργό Αμυνας». Οι αναφορές είχαν προκαλέσει κατά το παρελθόν τη μήνη του κ. Παπαντωνίου, ο οποίος τις είχε διαψεύσει οργισμένος.

Η ανακρίτρια επικαλείται επίσης τους εννέα λογαριασμούς της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην υπουργού, στην HSBC με εμβάσματα 1.300.000 ευρώ από τον κουμπάρο του ζεύγους Γ. Κανδαλέπα. Για τα χρήματα αυτά ήδη έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου πέρι «πόθεν έσχες».
Π. Στάθης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει