}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το υπερόπλο του πολιτισμού

Η είδηση έχει μεταδοθεί απ' όλα τα ΜΜΕ της υφηλίου και έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση: ο περίφημος «πήλινος στρατός» της Κίνας προήλθε από την αρχαία Ελλάδα! Οι αρχαίοι Ελληνες έφτασαν στην Κίνα 1.500 χρόνια πριν από τον Μάρκο Πόλο και βοήθησαν στον σχεδιασμό αυτού του πήλινου στρατεύματος.
Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε από τους παραγωγούς ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Κυριακή από το BBC. Σε αυτό το
ντοκιμαντέρ, που τιτλοφορείται «Ο μεγαλύτερος τάφος του κόσμου - Μυστικά της αρχαίας Κίνας», θα παρουσιαστούν όλα τα επιστημονικά ευρήματα που τεκμηριώνουν αυτή την άποψη και θα γίνει εμπεριστατωμένη αναφορά στην επίδραση που άσκησε στην Κίνα ο Ελληνισμός - ήδη από την εποχή του Πρώτου Αυτοκράτορα, τον 3ο αιώνα π.Χ.
Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή την επιρροή στον απόηχο που άφησε στην Ασία η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αρκετοί, έχοντας υπ' όψιν τους τα νέα στοιχεία, υποστηρίζουν ότι η Ιστορία μάλλον πρέπει να... ξαναγραφτεί!
Καθώς φαίνεται, ο βασιλεύς Αλέξανδρος δεν έχει σταματήσει να παράγει ειδήσεις χιλιετίες μετά τον θάνατό του. Η φλόγα του Ελληνισμού που μετέδωσε σ' όλα τα πλάτη και τα μήκη της αχανούς επικράτειας που κέρδισε με το σπαθί του δεν έχει σβήσει και συνδέει ακόμα την πατρίδα μας με αξιοθαύμαστους πολιτισμούς, όπως ο κινεζικός.
Κι ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, το ψωριάρικο κράτος της υποτέλειας, με τους αστοιχείωτους υπουργούς, που ειδικεύονται στον πολιτικαντισμό, στον αφελληνισμό και στην ασημαντότητα, ετοιμάζεται να πετσοκόψει το μάθημα της Ιστορίας και να υποβαθμίσει τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
Υπερόπλο των Ελλήνων είναι το πολιτισμικό τους απόθεμα. Το κάλλος, η αρετή, ο σεβασμός, η γνώση και η επιστήμη είναι τα ατού του Γένους μας στα οποία πρέπει να επενδυθούν χρόνος και προσπάθεια. Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος, οι στρατηγοί, οι βασιλείς και οι φιλόσοφοί μας άφησαν στο πέρασμά τους ό,τι αξίζει να υποστηρίζει και να επιδιώκει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος σε κάθε γωνιά της Γης.


"δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει