}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Προς εθνική προδοσία από τον Α.Τσίπρα – Μόνη ελπίδα του έθνους οι Ένοπλες Δυνάμεις – Ξεφτιλίστηκε το Υπουργείο Εξωτερικών


Εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης για «στοπ» από τις ΗΠΑ στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Πλέον γίνεται φανερό πως δυστυχώς έρχονται «νέα Ίμια» και νέα εθνική προδοσία. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει βαρέσει διάλυση με χαρακτηριστική την γελοία φράση στην ανακοίνωση του η οποία αμέσως μετά την κατακραυγή διορθώθηκε: «picking a fight for someone else’s barn.» Δείτε παρακάτω τι ανακοίνωση έβγαλε…στην Τουρκία ακόμα γελάνε….
Mε την Τουρκία να μιλάει για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, την Αλβανία για θέμα «τσαμουριάς», ο Τσέχος πρόεδρος για  εγκατάσταση μεταναστών σε άγονα Ελληνικά νησιά, ο Α.Τσίπρας και η κυβέρνηση του «κάτι ψελλίζει».
Έτσι για να προλάβει τα χειρότερα ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα, τονίστηκε η συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Η Αθήνα, θεωρεί βέβαιο, ότι κατά την συνάντησή του με τον Ναύαρχο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκη, θα τεθεί σειρά ευαίσθητων ζητημάτων με πρώτο και σημαντικότερο, το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης SNMG2 στο Αιγαίο.
Φαίνεται όμως ότι οι συναντήσεις δεν πήγαν καλά καθώς οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται στην αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή στην εκχώρηση ελληνικού εδάφους στην Τουρκία.
Η αμερικανική κυβέρνηση τυπικά έλαβε «ίσες αποστάσεις», αλλά όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα λαμβάνεις ίσες αποστάσεις, επί της ουσίας ευνοείς την διεκδίκηση!
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, να δηλώνει ότι, «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικά κανάλια για να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο».
Τόνισε επίσης ότι ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως χώρες – συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές σχέσεις γειτονίας. Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».
Λίγες ημέρες πριν, η Γερμανία σε ένα παραλήρημα αίσχους στήριξε το αίτημα του Τούρκου Προέδρου.
«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι” αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ.
Μόνη ελπίδα του έθνους οι Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι σειρήνες Πολιτικής Αμυνας θα ηχήσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια σε ολόκληρη την χώρα αύριο Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016».
Στην άσκηση θα γίνει προσπάθεια να κινητοποιηθεί «ότι έχουν και δεν έχουν» οι ΕΔ από πλευράς υλικού και μέσων, ενώ αυτό στο οποίο δίνεται μεγάλη σημασία είναι η αντίδραση του πληθυσμού σε κατάσταση πολέμου και τα ανακλαστικά των πολιτών οι οποίοι θα νιώσουν κάποια λεπτά ως κάτοικοι μιας χώρας η οποία δέχεται επίθεση και αμύνεται.
Η πρώτη φορά που θα ηχήσουν οι σειρήνες είναι τοπική ώρα 11.00, και θα καλούν τον πληθυσμό να προστατευτεί από αεροπορική επίθεση. Οι σειρήνες θα ηχήσουν για εξήντα (60) δευτερόλεπτα και μετά από πέντε λεπτά θα ηχήσει σήμα λήξης συναγερμού.
Ο Ελληνικός Στρατός ήδη από εχθές που ξεκίνησε η άσκηση, έχει καταφέρει να κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό εφέδρων που έχουν αναπτυχθεί στα σημεία συγκέντρωσης δυνάμεων και το ίδιο ισχύει και για το ΠΝ που μετά από μία μακρά περίοδο κάμψης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, βασικά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αναζητά μεγάλη διαθεσιμότητα στα πλοία Πολεμικό Ναυτικό.
Δείτε την αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Μιλάμε για ξεφτίλα….
Το ελληνικό ΥΠΕΞ θέλοντας να απαντήσει στο τουρκικό υπουργείο για το θέμα των ελληνικών νησιών, εξέδωσε ανακοίνωση την οποία, ως ήταν φυσικό, εκτός από τα ελληνικά, μετέφρασε και εξέδωσε και στα αγγλικά ώστε να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.
Μόνο που οι αρμόδιοι για την μετάφραση βαρέθηκαν -προφανώς- να το μεταφράσουν όπως έπρεπε και το έριξαν στο Google translate! Το αποτέλεσμα; Εκφράσεις που στην γλώσσα μας έχουν νόημα, στην αγγλική προκαλούν γέλιο!
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Η ανακοίνωση στα ελληνικά είχε ως εξής: «Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα.
Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
Το… πάρτι όμως έγινε στα αγγλικά με εκφράσεις που ήταν ξεκάθαρα «κλεμμένες» από το google translate: «It is obvious that the governing and the opposition parties in Turkey are picking a fight for someone else’s barn.
H απάντηση του υπουργείου ανέφερε πως στην Τουρκία «τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» κάτι που μεταφράστηκε κυριολεκτικά – εντελώς: «are picking a fight for someone else’s barn».
Αμέσως μετά ακολουθεί το δεύτερο «μαργαριτάρι»: «κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος» που και αυτό μεταφράστηκε «some in the neighbour»!
Μετά από ώρα και αφού στο υπουργείο αντιλήφθηκαν ότι η ανακοίνωση έχει προκαλέσει γέλια στο διαδίκτυο, εμφάνισαν νέα, διορθωμένη έκδοση, που αν μη τι άλλο μπορεί να σταθεί και να καταλάβουν και οι Τούρκοι τι ακριβώς θέλουν να πουν οι δικοί μας στο υπουργείο – Εξωτερικών, για να μην ξεχνιόμαστε: «It is obvious that the ruling and the opposition parties in Turkey are picking a fight over an issue that does not concern them.
Certain people in the neighbouring country…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει