}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Συνθήκη των Σεβρών και Συνθήκη της Λωζάνης ... - Σε 4 λεπτά θα μπείτε στο νόημα ... (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μη ξεχνάς ποτέ το παρελθόν. Μπορεί να το ξαναχρειαστείς στο μέλλον.»
Μάλκολμ Μπράντμπερι    (Άγγλος συγγραφέας και κριτικός)


" Καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά ιστορικά γεγονότα. Μας βοηθάει να κρίνουμε καλύτερα την σημερινή κατάσταση και τι μας περιμένει... "



Οι δηλώσεις του προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων για τη Συνθήκη της Λωζάννης αιφνιδίασαν την ελληνική κοινή γνώμη και προσγείωσαν απότομα τα κόμματα που, κατά ανεξήγητο τρόπο, έχουν εξαιρέσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας από την ατζέντα τους.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφιέρωσαν, κατά τις ομιλίες και συνεντεύξεις τους στη ΔΕΘ, λέξη ούτε σε ένα διπλωματικό ή αμυντικό ζήτημα. Σαν να μην υφίσταται διαρκής απειλή εξ Ανατολών, σαν να μην κορυφώνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, σαν να μην εκκρεμεί ο διάλογος με την ΠΓΔΜ, σαν να μην υπάρχουν τριβές με την Αλβανία, σαν να μην απασχολούνται κάθε ημέρα οι μόνιμες αντιπροσωπίες μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ με τη δίδυμη συμφωνία «Μεταναστευτικό – βίζες», με τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ή με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 
Δυστυχώς, την ολιγωρία και την ανευθυνότητα της τότε πολιτικής ηγεσίας την πλήρωσαν οι παππούδες μας που είχαν την ψευδαίσθηση ότι είχαν απελευθερωθεί ... Πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν ... Σήμερα, με την ανεύθυνη, ανιστόρητη και ιδεοληπτική πολιτική ηγεσία που οδηγούμαστε; 


Η Συνθήκη της Λωζάννης και η βάναυση παραβίασή της από τη Τουρκία... Ελληνοτουρκικός πολιτισμός... γαρ και οι συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει