}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Εύξεινος Πόντος – Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειος καθορίζουν τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας – «Κλειδί» πλέον των εξελίξεων η Ελλάδα

«Φουντώνει» η στρατιωτική δραστηριότητα της βορειοατλαντικής συμμαχίας σε ολόκληρη την διαδρομή Εύξεινος Πόντος –Αιγαίο- Ανατολική Μεσόγειο με αύξηση των περιπολιών και του αριθμού των νατοϊκών πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με Αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. 




«Το χρονικό διάστημα που τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν στην Μαύρη Θάλασσα θα επεκταθεί από το τρέχον επίπεδο λειτουργίας σε περίπου τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Αμερικανός ΑΓΕΝ Ναύαρχος James Fogo σε φόρουμ με θέμα την άμυνα στην Ουάσιγκτον.

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ με σύστημα AEGIS έχουν επανειλημμένα αποσταλεί προς τη Μαύρη Θάλασσα για τον σκοπό αυτόν μέσα στο 2016. Τώρα όμως θα έχουμε μαζική είσοδο τους στην περίκλειστη θάλασσα δια μέσω του Αιγαίου προκαλώντας για μια φορά ακόμα την Μόσχα.

«Θα εξαρτηθεί από το εάν ή όχι οι προκλήσεις στην περιοχή μετατραπούν περισσότερο ή λιγότερο επείγουσες. Προφανώς, όταν τα πράγματα γίνουν πιο έντονα να αποστείλουμε επιπρόσθετα πολεμικά πλοία», δήλωσε ο Ναύαρχος Φόγκο όταν ρωτήθηκε αν η ναυτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα θα αυξηθεί άμεσα .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν στα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με τον διεθνή νόμο .

Ο Αμερικανός γραμματέας του πολεμικού ναυτικού Ray Mabus είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να συνεχίσουν τις ναυτικές δραστηριότητές τους στην Μαύρη Θάλασσα «για να αποτρέψουν πιθανή επιθετικότητα. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επανένωση το 2014 της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, μια κίνηση που το ΝΑΤΟ θεωρεί ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου», κατέληξε ο ίδιος .

Βέβαια όταν κοπιάσουν οι Αμερικανοί , καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι BASTION θα τους σημαδεύουν από τα Στενά του Βοσπόρου ακόμη , μια και θα είναι εντός βεληνεκούς .




Πρόκειται όμως σαφέστατα για μια ακόμη επιβεβαίωση για την ιστοσελίδα μας και άρθρο με τίτλο( Να γιατί η Ελλάδα είναι το «κλειδί» των εξελίξεων – Η Ρωσία είναι έτοιμη να κατασκευάσει στην διώρυγα του Σουέζ τεράστια βιομηχανική ζώνη), με την οποία είχαμε καταστήσει σαφές ότι το Αιγαίο πέλαγος και η Ελλάδα ευρίσκονται ακριβώς πάνω στην περιοχή για την οποία ερίζουν σοβαρότατα πλέον ΗΠΑ και Ρωσία , τόσο σε σχέση με τους αγωγούς όσο και σε σχέση με τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.


Η γεωστρατηγική σημασία της διατήρησης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η παραγωγική συνεργασία της ως μέλος της συμμαχίας, είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την δύση.

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί φοβερές περικοπές στον προϋπολογισμό τους που φθάνουν στο 54 τοις εκατό από το 2009, ο ελληνικός στρατός εξακολουθεί να αποτελεί μια τρομερή δύναμη .

Το πιο σημαντικό είναι , ότι η χώρα κατέχει την βάση «κλειδί» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας, στο νησί της Κρήτης.

Αυτή η βάση είναι ένα κρίσιμο συστατικό της συμμαχίας και της στρατιωτικής επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Μεσογείου, και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το τελευταίο αντηχεί έντονα τώρα, διότι πολλοί Έλληνες βλέπουν την ΕΕ και την τρέχουσα κρίση ως μια ακόμη μορφή αποικιοκρατίας. Η Ελλάδα βασίζεται, επίσης, εκτενώς σε ρωσικά οπλικά συστήματα και εξοπλισμό για τον στρατό της.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Halford Mackinder, που είναι ένας από τους πατέρες της γεωπολιτικής, δήλωσε ότι ο έλεγχος της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο από τη Ρωσία, ( από την αποκαλούμενη δύναμη «Heartland») , κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει μαζί της και τον έλεγχο του πλανήτη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει