}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Τσίπρα στον Σόιμπλε: Όλα όσα πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας !! - «ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»


Σαφή «απάντηση» στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε την αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για το επίδομα στους συνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά του ανατ. Αιγαίου, συνδέοντάς τες με την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται από το πρωί.

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όλα όσο κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας».
«Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις και αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους» συμπλήρωσε..
«Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους ακραίους κύκλους των δανειστών μας. Είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση είναι ΔΝΤ-πολίτευση», σημείωσε ο πρωθυπουργός στρέφοντας τα βέλη και κατά της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επτά δημάρχους των, όπως είπε, κατά τεκμήριο υποβαθμισμένων περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας.
«Επεκτείνουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε 30.000 μαθητές και 151 δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών. Είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία για να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας» είπε. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017, ανέφερε, τονίζοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το βοήθημα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα του υποσιτισμού παιδιών και το ζήτημα της σχολικής διαρροής.
«Πρωτοβουλία με πρωτοβουλία και με σκληρή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες εξ αιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, προχωρούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος του μόχθου», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Να εξεταστεί αν οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι συμβατές με το πρόγραμμα»
Νωρίτερα, σε έγγραφό του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε: «Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συνάδουν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα βοήθειας».

Όπως σημειώνει, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να ξεκαθαρίσει «άμεσα» το ζήτημα «προκειμένου να μην καθυστερήσει η υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν στο χρέος».
Στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά και χωρίς να δείχνει την προφανή δυσφορία του, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται χωρίς προαναγγελία».
 ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει